na kilka miesięcy wyprawy?
Nie trzeba wielkich pieniędzy, żeby wyruszyć w wyprawę dookoła świata. Stary bus może posłużyć za transport ale też za dom - sypialnię i kuchnię. Na długą wyprawę trzeba jednak zabrać wiele rzeczy o których łatwo zapomnieć - zobacz co powinno znaleźć się w wyprawowym aucie i jak to pomieścić.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Krew mnie zalewa gdy słyszę jak ktoś mówi "kaRnister"
konto usunięte
2012-06-19, 18:19
"Karnister"... Wiocha to stan umysłu...
Miałem napisać o tym karnistrze, ale widzę że mnie uprzedziliście, to się nie będę produkował.
o benzynie nikt nie wspomniał.
A oni czasami już nie wrócili ?
konto usunięte
2012-06-19, 20:23
My z chłopakami też zjeździliśmy całą Europę takim busem. Było nas sześciu, wyszło po 2000zł na osobę. Ze wszystkim. Paliwo, opłaty za autostrady, żarcie itp. Bez żadnych sponsorów. Z tym, że nasz bus nie był praktycznie wcale przerobiony. Tylko tyle, co kumpel zrobił przegląd zawieszenia przed wyjazdem. Jechaliśmy VW T3 Multivan i mieliśmy trumnę na dachu. Także te przeróbki, o których mowa w filmie to trochę zgapione z wersji Multivan. No i powodzenia życzę jak im padnie coś w silniku (tak jak np. nam pompa wody, czy notorycznie spadający plus z rozrusznika). Tą zabudowę w bagażniku będą pół dnia rozwalać, zanim się dokopią do komory silnika...
konto usunięte
2012-06-19, 20:25
Po tytule spodziewałem się jak spakować terminatora, a tu o busa chodziło
Rower to w razie gdyby trzeba było holować taaaaa???
taa 2000 zł sama kamera Go Pro tyle kosztuje ^^
O kanistrze już ktoś wspominał, to ja przyczepię się w takim razie do ich tego całego zapasowego akumulatora i przetwornicy.
Z tego co było widać ten aku nie jest niczym ładowany tylko sobie leży.. Jak podłączął samego laptopa to po około 18h korzystania akumulator będzie rozładowany. ładna mi wyprawa na 3 miesiące.
konto usunięte
2012-06-20, 9:53
jakbym miał tyle łóżko rozkładać to bym chyba nie spał