@: oesu, ściana tekstu wystają przez bota.
Ogólnie sprawa wygląda tak - niech placą nawet 100 tys./mc i ściągają najbardziej profesjonalnych i najlepiej wyszkolonych super-zolnierzy. Nadal będą dostawali w dupę, bo kacap to kacap. Nawet super silny, inteligentny, przeszkolony kacap będzie niżej w łańcuchu pokarmowym od człowieka bo to naród debili, jakby tam wszyscy byli z chowu wsobnego. Ukraińcy czy inne nacje to przy nich superzaawansowani kosmici z 5 wymiaru.
Co ty wypisujesz za bzdury. ukraińcy to absolutnie to samo co ruscy. Z tym że ukraińcy to dosyć zdziczała nacja bez żadnej kultury, historii - ot, ścięty zgnity naplet dogorywającego ZSRR. Co do ruskich, to każdy kto nie jest ślepy i śledzi tą wojnę to widzi że powoli, konsekwetnie poruszają się do przodu. To że w końcu dojdą do Dniepru jest niemal pewne, potem już z górki. W interesie Polski jest nie łykać ukraińskiej propagandy sukcesu i robienia z ruskich bezmózgów, piątej armii świata bo jak widać są przez nich stopniowo zgniatani. Nie możemy lekceważyć Rosji, tylko być gotowi na to co ruscy zgotowywali nam od dziesiątek (więcej) lat. Powinniśmy dolewać oliwy do ognia żeby tych skur****nów po obu stronach poszło do piachu jak najwięcej. Żadnej pomocy, socjalu z naszych pieniędzy. Deportacje za łamanie przepisów a nie pieszczenie się.
No dokładnie wkurza mnie to że nowa fala ruskich trolli na sadolu znów sie pojawia ale widze że mod zrobił ostatnio znów przesiew..
Chyba mocno ich boli że ta ich 2 dniowa operacja im sie dłuży i uja ugrali a nawet przy takim zysku są bardziej na minusie niż plusie...
Co do obecnych start to kacapowie już prawie do miliona dobili
Nie zapominaj o jednym - dane na które się powołałeś z ministerstwa upadliny są tak samo rzetelne i prawdziwe jak dane podawane przez ministerstwo kacapów. Tą propagandę można włożyć między bajki. Wg międzynarodowych szacunków kacapów zdechło około 600k(biorąc pod uwagę że około 200k zostało wyleczonych i mogło wrócić do walki). Niewiele mniej zdechło ukropów.
A prawda jest taka, że nawet jakby padało 10tys kacapów dziennie to i tak konsekwentnie metr po metrze posuwają się do przodu.
Straty podane przez Ukraińców w rzeczywistości niewiele odbiegają od prawdy. Są różne opracowania potwierdzające że kacapy naprawdę stracili 800-900 tys. ludzi, tylko musicie zrozumieć że są to straty ŁĄCZNE. Ranni i chorzy plus zabici. Zwykle na jednego poległego przypada 3 rannych. Zginęło jakieś 200 tys. Ruskich (plus niewiadoma liczba najemników z Chin, Nepalu, Indii, Afryki, Syrii, Korei Płn itp) i ponad 100 tys. Ukraińców (plus niewiadoma liczba najemników z Europy i USA, ale nie są to duże liczby). Mówię o stratach wojskowych. C🤬j wie ilu ruskie wykończyli cywili ale też trochę będzie.
Przyjmując że z kilkuset tys. rannych przynajmniej połowa wraca do obiegu, to ruskie nieodwracalne straty to jakieś pół miliona. Dużo - niedużo. W każdym zachodnim kraju takie straty wywołałyby protesty i zamieszki, coś na kształt tego co działo się w USA podczas Wojny Wietnamskiej.
Ale nie u kacapow...
Dopóki ruskie mają motywację to będą walczyć. Motywacją są naprawdę duże pieniądze za służbę kontraktową. A żołnierze kontraktowi są duuuzo bardziej skuteczni od mających wyj🤬e poborowych. I nawet rodziny zachęcają swoich mężów, braci, ojców do wstępowania do armii bo wiąże się to z kasą jakiej jeszcze nie widzieli. I c🤬j że zginie skoro dostaną za niego kilka milionów rubli. Poborowi nie dostają nic, gwoli ścisłości.
Rozwiązaniem nie jest więc zabicie jak największej ilości ruskich, tylko sprawienie żeby przestali napływać ochotnicy. A to można zrobić tylko odcinając kacapów od gigantycznych przychodów z ropy. Ich rafinerie już płoną, bo regularnie zaczynają je Ukraińcy nap🤬lać, a dodatkowo cena ropy jedzie cały czas w dół.
Ten rok może być ciekawy w kacapstanie. O ile ukraińska armia wytrzyma do końca roku, to liczę na to że ruska gospodarka zwyczajnie się załamie. Wtedy sami poproszą o pokój.
Co ty wypisujesz za bzdury. ukraińcy to absolutnie to samo co ruscy. Z tym że ukraińcy to dosyć zdziczała nacja bez żadnej kultury, historii - ot, ścięty zgnity naplet dogorywającego ZSRR. Co do ruskich, to każdy kto nie jest ślepy i śledzi tą wojnę to widzi że powoli, konsekwetnie poruszają się do przodu. To że w końcu dojdą do Dniepru jest niemal pewne, potem już z górki. W interesie Polski jest nie łykać ukraińskiej propagandy sukcesu i robienia z ruskich bezmózgów, piątej armii świata bo jak widać są przez nich stopniowo zgniatani. Nie możemy lekceważyć Rosji, tylko być gotowi na to co ruscy zgotowywali nam od dziesiątek (więcej) lat. Powinniśmy dolewać oliwy do ognia żeby tych skur****nów po obu stronach poszło do piachu jak najwięcej. Żadnej pomocy, socjalu z naszych pieniędzy. Deportacje za łamanie przepisów a nie pieszczenie się.
W pierwszym zdaniu udowodniłeś że nie masz pojęcia o tych obu nacjach.
Punk widzenia się zmienia od punktu położenia ....nam zaoferują 6k PLN , zamkną granicę , na wpuszczają gruzinow nigerrow i ukraincow którzy nie mają obowiązków wobec naszego państwa a Ty masz zap🤬lać 🤣.... W rosji inny mental jest bo na tyle mieszkańców z różnych regionów zawsze znajdą się osoby które wezmą ,,rybę"
6700 to miałem w 2012-2014 jako sierżant w Kabulu + 150dolka na głupoty. Pamiętam że na początku za 1000$ wyposażylem się w apteczki, stazy, pasy udowe i biodrowe i zegarek garmina, w po pół roku jak wyjeżdżałem musiałem to wszystko zostawić bo taki regulamin... Oddałem to chłopaka za krówki, Michałki z Hanki i lm forvardy (miętowe z kapsułka) najbardziej żałuję zegarka
6700 to miałem w 2012-2014 jako sierżant w Kabulu + 150dolka na głupoty. Pamiętam że na początku za 1000$ wyposażylem się w apteczki, stazy, pasy udowe i biodrowe i zegarek garmina, w po pół roku jak wyjeżdżałem musiałem to wszystko zostawić bo taki regulamin... Oddałem to chłopaka za krówki, Michałki z Hanki i lm forvardy (miętowe z kapsułka) najbardziej żałuję zegarka
[ Dodano 2025-04-15, 06:46 ]
@alojz: nikogo za jaja nie trzymają. Oni swojego moczu nie trzymają. Gdyby nie te ich atomowki (które nawet nie wiadomo czy działają jak powinny i czy doleciałyby za granicę rosji) i fakt, że ruskiego ścierwa jest dość dużo do zabijania, to by problem z ruskami był szybko rozwiązany. Mała biedna Ukrainka któryś już rok z kolei się trzyma, a druga armia świata krwawi. No chłopie nie rób k🤬y z logiki. Wyobrażasz sobie, żeby USA się tyle p🤬loło z Meksykiem?
[ Dodano 2025-04-15, 06:52 ]
@Serenus: co bzdury? Jedyne inteligentne kacapy okazują się być żydami i/lub przeciwko rosji jak np. Kasparow.
Prawdziwy, czystokrwisty rusek to najczęściej owoc miłości innego czystokrwistego ruska z corką lub matką.
Przecież to gorsze dzikusy niż konserwatysci z Afryki.