👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Już wiele razy udało nam się nawiązać "przyjacielskie relacje" z Rosją: rozbiory, zabory i antypolska polityka caratu, komunizm. Utrzymywanie dobrych stosunków z tym państwem przez Polskę jest tak prawdopodobne jak to, że w Rosji nastanie demokracja. A to, że się z nimi tak bezkrytycznie dogadujemy oznacza tylko powrót do stanu sprzed 200 lat i oznacza, że nie wyciągnęliśmy wniosków z ówczesnej klęski naszego narodu.
Dziękuję, do widzenia.
Dziękuję, do widzenia.

"Żeby gówno było gównem... " tak jak Pan Pietrzak PiS-uarowy pachołek...
p.s. tylko mi nie wpier... od miłośników PO, po prostu na gówno patrzeć nie mogę
p.s. tylko mi nie wpier... od miłośników PO, po prostu na gówno patrzeć nie mogę

Przynajmniej potrafi precyzować zdania i przez cały film powiedział tylko jedno yyy.

@drMiood
Zgadzam się z tobą drMiood, handel z takim krajem jak Rosja trzeba zachować. Pamiętajmy, że sprzedają nam surowce, od których jesteśmy zależni i w pewnym sensie napędzają naszą gospodarkę. Należy jednak pamiętać, że jest to kraj, który dawniej wprowadził nas w niemałe tarapaty i przy wszelkich zabiegach dyplomatycznych powinniśmy być bardzo uważni. Rosja jest państwem, które dąży do poszerzenia swojej strefy wpływów, każde ustępstwo z naszej strony stara się w pełni wykorzystać. Tu faktycznie powinniśmy "walnąć pięścią w stół" i prowadzić stanowczą politykę na zasadzie kompromisu, a nie ustępstw z naszej strony.
Zgadzam się z tobą drMiood, handel z takim krajem jak Rosja trzeba zachować. Pamiętajmy, że sprzedają nam surowce, od których jesteśmy zależni i w pewnym sensie napędzają naszą gospodarkę. Należy jednak pamiętać, że jest to kraj, który dawniej wprowadził nas w niemałe tarapaty i przy wszelkich zabiegach dyplomatycznych powinniśmy być bardzo uważni. Rosja jest państwem, które dąży do poszerzenia swojej strefy wpływów, każde ustępstwo z naszej strony stara się w pełni wykorzystać. Tu faktycznie powinniśmy "walnąć pięścią w stół" i prowadzić stanowczą politykę na zasadzie kompromisu, a nie ustępstw z naszej strony.

Oczywiscie jak zawsze admini z sadola zadziałali nie da sie piwa postawić ! POWCY !
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie