Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Tak tak wiem......

Kolejny raz papież Franciszek zadziwił ludzi na całym świecie. Podczas wczorajszej audiencji generalnej w Watykanie podszedł do mężczyzny z bardzo zniekształconą twarzą i pobłogosławił go. To nie pierwszy tego typu akt miłosierdzia w wykonaniu papieża.

Jaki face

Papież podszedł do mężczyzny stojącego w tłumie wiernych, który miał wyraźnie zdeformowaną twarz. Zamienił z nim kilka słów, pobłogosławił i przytulił go. Na razie nie wiadomo, kim jest mężczyzna, ani co spowodowało tak rozlegle obrażenia jego twarzy.

Dwa tygodnie wcześniej, również podczas audiencji generalnej, papież wykonał podobny gest w stosunku do Włocha Vinicio Riva, cierpiącego na nerwiakowłókniakowatość. Zdjęcia te błyskawicznie obiegły cały świat.

Mimo że Franciszek jest papieżem dopiero od 8 miesięcy, podobne akty miłosierdzia zjednały mu przychylność milionów osób na całym świecie. Wcześniej m.in. zaprosił bezdomnych na obiad na Placu św. Piotra i umył nogi młodych przestępców.

Podczas wczorajszej audiencji generalnej papież Franciszek mówił o dobrodziejstwach spowiedzi oraz o tym, jaki powinien być spowiednik.

Spotkanie z wiernymi zakończyła wspólna modlitwa za ofiary nawałnicy, która przeszła w poniedziałek nad Sardynią.

źródło:http://wiadomosci.onet.pl/religia/papiez-poblogoslawil-czlowieka-ze-znieksztalcona-twarza/gd8tb
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-11-21, 17:47 3
Zmieniłoby się gdyby rozwiązali działalność.
nie jestem za kościołem
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 17:47 13
ale że co wielkie wydarzenie bo podszedł do rannej osoby i okazał jej współczucie? myślałęm ze wszyscy ludzie tak robią i jest to naturalne chyba że dla katolików to wielki wysiłek to gratulacje szef wam pokazał tak się robi.
Zgłoś
NastyRascal 2013-11-21, 17:51 1
Franek to swoj chlop, nasz papiez niby tez byl ok (chociaz tez nie do konca), ale Franciszka darze duzo wieksza sympatia.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 18:06 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 18:08 1
no i ... ?
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 18:29 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
xBaker 2013-11-21, 18:40 2
Zgłoś
Muzz 2013-11-21, 19:03 406
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 19:04
Zgłoś
lobominator 2013-11-21, 19:04 3
Jak mu głęboko w oczy patrzy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 19:05
Muzz napisał/a:

post dla poprzednich i przyszłych heterów w tym i w innych tematach o religii

A dzięki, ale nie nie chciało mi się czytać coś tam nadumał...
Zgłoś
chomicek199 2013-11-21, 19:54 2
Rozumiem opinie na temat kościoła katolickiego wielu księży zrobiło straszną rzecz powinno się ich osądzić w należyty sposób ale przecież są ludzie i ludziska pedofile to nie tylko księża sprawa jest nagłaśniana bo to osoby duchowe , a ile było takich przypadków zwykłych pedofilów o których nie wiemy
Zgłoś
thewhitestar 2013-11-21, 21:27 3
Niesamowita zmiana! Poprzedni papieże apelowali ze złotych tronów o pokój na świecie, a ten dodatkowo tuli ludzi! Aż mi mowę odjęło jak wiekopomne to czyny!
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 21:30 3
Do człowieka ze znaczną niepełnosprawnością podchodzi ksiądz i mówi :
-Nie martw się, Bóg cię kocha.
-Ciekawe co by ze mną było jakby mnie nie lubił.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem