Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2 minuty temu
jehowi
loveandpeace • 2016-11-07, 18:22
Ostatnio przyszli do mnie jehowi i spytali czy chciałbym porozmawiać o Jezusie.
Następnego dnia ja poszedłem do nich i spytałem czy chcieliby porozmawiać o Harrym Potterze.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rev81 2016-11-07, 18:24 3
Brawo. Gratuluję wspaniałego poczucia humoru kolego. Doprawdy, uderzyłeś w punkt! Wszystkim Chrześcijanom musi być teraz głupio jak cholera, że wierzą w bajki.
Zgłoś
loveandpeace 2016-11-07, 18:37 2
Rev81 napisał/a:

Brawo. Gratuluję wspaniałego poczucia humoru kolego. Doprawdy, uderzyłeś w punkt! Wszystkim Chrześcijanom musi być teraz głupio jak cholera, że wierzą w bajki.

nie chodziło mi o chrześcijan ale tylko o jehowych
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-07, 19:19 1
@Rev81
Kocia wiara to oficjalny heretycki kult potępiany przez kościół a ty tu wyjeżdzasz z chrześcijanami.
Zgłoś
Rev81 2016-11-07, 19:32 3
@Maupajoke Może i masz rację. Ale oni lubią nazywać się Chrześcijanami, podobnie jaki większość innych wyznań. To tak, jakby nie nazywać ISIS Muzułmanami dlatego, że akurat ich nie lubimy.
Zgłoś
binladden 2016-11-07, 19:54 2
Do mnie też raz przyszli jehowce i pytali czy chcę pójść do nieba. To się zapisałem
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-07, 19:55 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
loveandpeace 2016-11-07, 21:17 1
No oni chyba mają taki obowiązek głosić swoje pierdoły po ludziach dlatego rozpisują sobie notesy. To jest chyba podobne do muzułmanów tylko, że jehowi mają propsy u boga jak więcej niewiernych nawrócą, a muzułmanie jak więcej niewiernych zabiją w ataku terrorystycznym
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-07, 21:54
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-07, 22:08 2
Zgłoś
janlew 2016-11-08, 11:38 4
Ja ich zawsze pytam czy mają ochotę porozmawiać o Świętej Inkwizycji i wypalaniu herezji.
Zgłoś
lazaruss90 2016-11-10, 0:32 1
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-10, 9:10
I co dalej? chcieli rozmawiać?
Zgłoś
bollol_stern 2016-11-10, 9:15
Słyszałem, że jehowy są bardzo sumiennymi i rzetelnymi pracownikami. Podobno przekładają te swoje zasady na pracę, że jak dobrze pracują to dobrze świadczy o grupie.
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-10, 9:37 1
To, że Kościół Katolicki kogoś nie uznaje za chrześcijanina, nie znaczy, że nie jest chrześcijaninem.

Mieszkam we Wrocławiu od 14 (chyba) lat i dopiero dwa lata temu przyszli do mnie do domu. Zaproponowałem im kawę z jakimś ciastem pogadałem, przyszli chyba jeszcze ze dwa/trzy razy, nawet dostałem kartkę od nich we wakacje. Zobaczyli, że nic nie wskórają z moim przejściem na ich wiarę i przestali przychodzić.

Zastanawiałem się dlaczego katolicy aż tak bardzo ich nie lubią. Najprawdopodobniej dlatego, że w przeciwieństwie do 95% katolików naprawdę wierzą w to co mówią i ich czyny dają świadectwo tego w co wierzą. Katolicy bardzo łatwo sobie wytłumaczają to, że nie przestrzegają tego co uważają za jedyną słuszną drogę.

Jehowi są mega zgrani i nawzajem na siebie mogą liczyć, katolicy sieją jad i do tego są hipokrytami. Kilku z nich (jehowych) to moi kumple, bezwzględnie uczciwi i zawsze chętni do pomocy. Jak mieli nawet w życiu pod górkę i najłatwiej byłoby im iść na skróty zawsze trzymali się swoich zasad. Za to dla nich szacun.

Dla wielu uznać, że są spoko to jak uznać, że samemu jest się hipokrytą i wierzącym jak to jest wygodne.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem