Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:30
"Jest taki naród..."
contowsky • 2012-11-06, 15:35
Może troche patriotycznie teraz. Myślę, że każdy przed 11 listopada powinien obejrzeć ten film i pomyśleć, że jest dumny z bycia polakiem. Mimo ludzi którzy ten kraj niszczą.

Jeżeli się nie podoba to przewijaj dalej. Garstce prawdziwych patriotów powinno przypaść do gustu.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
JedzMojLagier 2012-11-06, 20:49 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
MareKSG 2012-11-06, 21:02 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-06, 21:24
przypadkowo postawiłem piwko idiocie w pierwszym poście ._.

A za dobrą wstawkę patriotyczną zawsze piwko.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-06, 21:28
A lamusy dupa cicho
Zgłoś
kelolan 2012-11-06, 21:57 2
Oglądać od 1:15.

(reszta też jest niezła, jednak tyle dotyczy tematu)
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-06, 22:18
smutno czytac te komentarze pod filmikiem o polskiej historii . Myslalem ze ta strona prezentuje troche wyzszy poziom
Zgłoś
zuberos 2012-11-06, 23:18 1
Historia Polski-animacja stworzona przez Bagińskiego.
Zgłoś
Blackow 2012-11-06, 23:40 1
Echis napisał/a:

UP
Proszę bardzo. Gimbaza stara się prowokować. Olać szczona, drodzy państwo. Przyjdzie czas, gdy My Polacy wyplewimy chwasty, jakimi są pseudopolacy, znani jako polaczki. Kreatury bez honoru i dumy, pełni zawiści i nienawiści. Wtedy Polska odrodzi się i przejrzy na swe oczy.

Chcesz mi powiedzieć, że istnieje coś takiego jak Naród Polski? To znaczy, "Czysta Polskość", przekazywana przez co? Geny, krew, wychowanie, boga?

Widzisz, sam czasami odczuwam dumę, kiedy przypominam sobie zwycięstwa "własnego" narodu. Odczuwam ją i zaczynam się zastanawiać dlaczego. Przez pragnienie przynależności społecznej? Być może. Ależ to egoistyczne, przypisywać sobie zasługi największych.

Fakt jest taki, że narodowość nie jest przekazywana genetycznie. Przez geny określony jest wygląd i pewien fragment osobowości Twojego dziecka. Ale nigdy ani poczucie narodowości, ani tak zwany patriotyzm, ani tym bardziej iloraz inteligencji.

Spójrzmy prawdzie w oczy. Ziemia nie może być podwórkiem, na którym bije się parę dresiarskich osiedli. Kolor dresów nie ma znaczenia. Próbujecie budzić w ludziach odruch patriotyzmu - chwali się to Wam ze względu na próbę obudzenia w młodzieży jakichkolwiek uczuć. Nie o to wszak chodzi!

Cel! Pokażcie mi cel, a rzucę Wam świat do stóp.
I jeśli macie tyle siły, aby uczyć młodzież patriotyzmu, nauczcie ją najpierw, dlaczego w ogóle powinna żyć.
Zgłoś
konrad3112 2012-11-07, 0:46
Piękny filmik. Ciary na plecach. Mamy najwspanialszą historię ze wszystkich istniejących państw, jednak teraz nasz kraj jest niszczony. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się ktoś, komu będzie zależało na Polsce. Nie jakiś Kaczyński, Miller, Tusk i inne ble ble. Niestety, takich ludzi się powoli wyniszcza, przykład gen. Petelickiego.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 0:47
jakas nowa gra
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 2:09 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 9:41 1
Up masz piwo za nawrócenie się.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-07, 10:57
Zgłoś
Duxi 2012-11-07, 14:34
Dumnym można być jedynie z historii naszego kraju bo z bycia Polakiem na pewno nie.
To, że się urodziliśmy w Polsce nie jest czymś z czego można być dumnym...
Zgłoś
Echis 2012-11-07, 15:40
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem