Zaraz ktoś zacznie nawracać ateistów.
podpis użytkownika
ironią w ryj

Cytat:
Zaraz ktoś zacznie nawracać ateistów.
Nie trzeba tu nikogo nawracać - wystarczy logiczne samemu pomyśleć i samemu się przekonać jaki gość wciska bełkot. P🤬li coś o tym co jest w zaświatach i to, co, kto będzie wtedy myślał i co będzie się z nim działo - gratuluję mu takiej wiedzy. Ludzie religijni WIERZĄ w to co będą robić, a ten już to WIE... Nawet Einstein miał wątpliwości co do Boga, a ten geniusz tu już wszystko ogarnął, niczym Chuck Norris.. no cóż.. kolejny kozak-ateista..
Poza tym religia ma charakter wychowawczy i jest potrzebna by w względnym spokoju trzymać masy, choćby poprzez pryzmat perspektywy kary i konsekwencji - nie wobec ciała, bo o te niektórzy nie dbają, ale wobec tego, co nazywamy "świadomością". Naturalnie ortodoksja wypacza ten stan rzeczy, no ale błaznów zawsze wszędzie pełno...
A te jego gadki o Biblii i analizy to o kant dupy tylko roztłuc... to tak jakby czytać "Balladę Bezludną" Leśmiana i p🤬lić, że to o zwierzątkach...
To tak zanim zacznie się tu wielka dyskusja

podpis użytkownika
Nie bawią mnie polityczne żarty. Niektóre z nich wygrały w wyborach prezydenckich.
jebie mnie bóg i jezus jestem ateistą
@ticorr pewnie jesteś ksiedzem ile dzieci wyr🤬ałeś w imie boga?
a co z moherami ? to jest sekta a nie religia i tyle na ten temat jestem k🤬a ciekaw ile ,,szczegółów" ominięto w zapiskach o jezusie a jeżeli do c🤬ja wafla bóg kogoś dotknął i on uzdrawiał to to jest
1.Magia ( Wtf?! )
2.Jezus lubiał dotykać ludzi
druga wersja jest bardziej prawdopodobna
@ticorr pewnie jesteś ksiedzem ile dzieci wyr🤬ałeś w imie boga?
a co z moherami ? to jest sekta a nie religia i tyle na ten temat jestem k🤬a ciekaw ile ,,szczegółów" ominięto w zapiskach o jezusie a jeżeli do c🤬ja wafla bóg kogoś dotknął i on uzdrawiał to to jest
1.Magia ( Wtf?! )
2.Jezus lubiał dotykać ludzi

druga wersja jest bardziej prawdopodobna

@ticorr zabolało ze ktoś śmieje się z religii? bo przecież nie można się z tego śmiać bo to temat tabu.. No k🤬a proszę Cie...

ticorr napisał/a:
A te jego gadki o Biblii i analizy to o kant dupy tylko roztłuc... to tak jakby czytać "Balladę Bezludną" Leśmiana i p🤬lić, że to o zwierzątkach...
Biblia to najpopularniejsza fantastyka jaką wydano. Jeśli istniałoby piekło to Jezus na pewno by tam był.
Pamiętajcie, że to komedia. Z nas ateistów też można się pośmiać

podpis użytkownika
"drodzy userzy, jeśli wasz humor jest tak krótki jak długość waszych penisów, szczerze ubolewam."Jacy moderatorzy tacy userzy.
Beznadziejny koleś, on się nie śmieje z religii tylko po prostu ją obraża i to dosyć wulgarnie, a banda głupkowatych amerykanów (czy gdzie to jest) się z tego śmieje.
Cenię dobry humor i nawet nabijanie się z religii, ale w dobrym guście i z klasą. A ten koleś po prostu na wrzucał bez sensu i myśli że jest śmieszny... szkoda czasu na oglądanie
Cenię dobry humor i nawet nabijanie się z religii, ale w dobrym guście i z klasą. A ten koleś po prostu na wrzucał bez sensu i myśli że jest śmieszny... szkoda czasu na oglądanie
@up
jesli ktoś tu nawrzucał (pisze się łącznie, ale w kościele cię tego nie nauczyli) bez sensu to ty
jesli ktoś tu nawrzucał (pisze się łącznie, ale w kościele cię tego nie nauczyli) bez sensu to ty

pierwsza rzecz bo widzę, że się oburzać już zaczynacie, jak można wierzyć w religię mającą ledwo 2 tys i co najważniejesze wymyśloną przez żydów... po drugie religie monoteistyczne to obraza boga jeśli już w niego wierzycie. przyjrzyjcie się katolicy jak wasz kościół z całą masą bożków niszczy dobre boże imię. heh poza tym nie opłaca się chyba wspominać o tych błędach w tłumaczeniu i nazewnictwie które wy katolicy wciąż tolerujecie jak np "chodzenie jezusa po wodzie" co miało znaczyć podróż brzegiem rzeki ale błąd cudem się stał dla łatwowiernych. wystarczy chcieć a religię katolicką da się obalić pod każdym względem bo jest ona podkoloryzowanym kłamstwem
Hm nie jestem wierzacy jakos specjalnie, ale ciezko mi uwierzyc(znajac antropologie, i to naprawde dobrze), ze ludzie poddaja swoj swiat intelektualny takiej regresji, a swiadomosc, ktora jest faktem abstrakcyjnym chca tlumaczyc kodem binarnym. Kochani nauka dowodzi wedlug swojego jezyka swoich prawd, jesli zmieni sie sposob myslenia,a poprzez to jezyk, wtedy mozna bedzie sobie tlumaczyc i boga. To jest hipoteza, tak jak hipoteza bylo nie przymierzjac swiat ego, id i superego, a wczesniej system ptolemejski. Koles jest wulgarny i wali pod publike, czesc to bawi, a druga czesc czuje sie zbulwersowana, bo sa swiecie przekonani cio do swojej racji, co najlepsze stsraja sie dowodzic w sposob taultolgiczny, ze ta racje maja i ze Prawda jest po ich stronie
takie karzelki intelektualne z platonskiej pieczary
nota bene to jest tylko komik, a nie naukowiecv, tak przypominam dla zasady.

nota bene to jest tylko komik, a nie naukowiecv, tak przypominam dla zasady.
podpis użytkownika
Chciałbym rozeznać się w sobie, póki nie będzie za późno.