Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
W Mohylewie na Białorusi grupa nastolatek pokazała środkowy palec w kierunku fajerwerków, które zostały odpalone ku czci święta z okazji "Dnia Zwycięstwa". Zrobiła się afera i milicja odszukała grupę nastolatków, po czym wysłała całą ekipę na przymusową resocjalizację. Chyba obiecały, że drugi raz już tak nie zrobią.

podpis użytkownika

Nożem zwierza! Ciach po gardle! Tryska krew!
Zmieniono 1 razy Zgłoś
A4boNla3hon3 Dzisiaj 15:14
Marianczelo napisał/a:

Masz dużo racji i wiem że to co napisałem miało prawo się niektórym nie spodobać. Ja uważam że dzień zwycięstwa nad faszyzmem powinien być w jakiejś formie świętowany w całej Europie, koniec kropka. Naziści to były potwory - oni ideowo mieli nas za coś pomiędzy człowiekiem a małpą. Komunizm wyzyskiwał ale nazizm tępił, odnawiał niektórym narodom -w tym i Polakom i Białorusinom- statusu człowieczeństwa. Co do władzy Baćki to kurde ciężko mi się ustosunkować. No lipa mieć despote na stołku, ale pewne aspekty silnej władzy prezydenckiej do mnie przemawiają. Zanim zaczęła się r🤬awka za Bugiem, to mieliśmy z żoną w planach ruszyć do Mińska, Brześcia bo ponoć Białoruś to piękny kraj a Białorusini bardzo w porządku, ale teraz się trochę cyka. Wycieczki normalnie kursują, wizy są wydawane

Dzień zwycięstwa to mogą świętować kraje co nie były za żelazną kurtyną.

Jak ty widzisz świętowanie znając choćby pakt Ribbentrop-Mołotow?

"Komunizm wyzyskiwał ale nazizm tępił, odnawiał niektórym narodom -w tym i Polakom i Białorusinom- statusu człowieczeństwa. Co do władzy Baćki to kurde ciężko mi się ustosunkować. No lipa mieć despote na stołku, ale pewne aspekty"

Wybielasz komunizm = nie ma sensu pisać.
Tymbardziej że komuchy zaatakowały Polskę pod pretekstem wyzwolenia białorusinów.
Zgłoś
Marianczelo Dzisiaj 15:30
A4boNla3hon3 napisał/a:

Dzień zwycięstwa to mogą świętować kraje co nie były za żelazną kurtyną.
Jak ty widzisz świętowanie znając choćby pakt Ribbentrop-Mołotow?
"Komunizm wyzyskiwał ale nazizm tępił, odnawiał niektórym narodom -w tym i Polakom i Białorusinom- statusu człowieczeństwa. Co do władzy Baćki to kurde ciężko mi się ustosunkować. No lipa mieć despote na stołku, ale pewne aspekty"
Wybielasz komunizm = nie ma sensu pisać.
Tymbardziej że komuchy zaatakowały Polskę pod pretekstem wyzwolenia białorusinów.

Zawsze jest sens pisać. Ja nie jestem betonem, partyjniakiem, prawicowcem, lewicowcem - po prostu myślę po swojemu na podstawie tego co przeczytałem, uslyszałem, zrozumiałem. Nie pozjadałem wszystkich rozumów i mogę gadać głupoty. Komunizmu broń Boże nie wybielam, ale ja nie uważam by w dniu zwycięstwa nad faszyzmem świętowano zwycięstwo komunizmu nad faszyzmem, ja to widzę jako zwycięstwo zwykłych ludzi którzy chcieli bić Niemca za to że ich poniewierał, zabierał im żarcie a synów i córki wysyłał do obozów - nie tylko dlatego by zrobić z nich niewolników, ale dlatego że volk nie ten co trzeba. Chciałbym by nawet w Polsce jakąś forma oddania czci żołnierzom była kultywowaną - jakaś możliwie jakenajbardziej zeroideologiczna. Ogólnie zdaje sobie sprawę że to nie jest dobre forum do wymiany poglądów i wszędzie gdzie na sadolu polityka tam też nap🤬lanka kto komu bardziej pocisnie 🙂 to nie dla mnie.
Co do samego filmiku z gowniarzami to krzywda im się nie stała i dobrze jakby dotarło do nich, że ludzie którzy przelewali krew jeszcze żyją gdzieniegdzie na Białorusi. Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia - przyj🤬em dziś urlop na żądanie, strzeliłem kilka piw i się wymarzanie na forach 🍻👻
Zgłoś