Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:09
Polak_mały Wczoraj 13:32 3
Radek008 napisał/a:

Mam nadzieję że ustala mordę tego śmiecia i jemu też tak ktoś przyjebie.

Już ustalili, policja ma wszystko na tacy.
Szkoda tylko że nie opublikują wizerunku żeby nawet pracy nie znalazł.
Zgłoś
SSS2SSS Wczoraj 13:50 2
Bulbulator napisał/a:

Co się dziwić, że syczą. Instynkt nakazuje im wypłoszyć potencjalnego rywala do puli samic zdolnych do rozrodu.
Mam turecki pistolet pneumatyczny. Na wyjściu z lufy ma 26 Joule (po małym tuningu), kanarka przeleci na wylot i następnego również.
Nie strzelałem nigdy z tego do ptaków, ale do myszy i szczurów już tak.
Po dobrym trafieniu w łeb szczur się miota jeszcze przez 10, czasami nawet 30 sekund zanim ducha wyzionie.

Byś się nie zdziwił jak psiarnia zapuka o 5:40 rano
Zgłoś
Bulbulator Wczoraj 13:50 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
SSS2SSS Wczoraj 13:57 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Bulbulator Wczoraj 14:00 2
SSS2SSS napisał/a:

Za posiadanie broni bez zezwolenia ale jak znajdzie się uparty z dochodzeniowki i prokuratury to i wyłapiesz że znęcanie się nad zwierzętami

Jak wpadłeś na pomysł, że to broń bez zezwolenia?
To jest legalnie posiadany pistolet pneumatyczny i mam go wpisanego przez policje do Waffenbesitzerkarte.
Szczury nie podlegają ochronie i wolno je zwalczać, a bambinistom wolno tylko nad tym płakać.

Czy tam gdzie Ty żyjesz konieczne jest okazanie zezwolenia na broń przy kupnie pułapki na myszy i szczury? Bo tutaj nie jest to konieczne.
Zgłoś
ddkrpk Wczoraj 14:01 4
Zgłoś
kamilja Wczoraj 14:24 1
Zgłoś
SSS2SSS Wczoraj 14:24 2
Bulbulator napisał/a:

To jest legalnie posiadany pistolet pneumatyczny i mam go wpisanego przez policje do Waffenbesitzerkarte.
Szczury nie podlegają ochronie i wolno je zwalczać, a bambinistom wolno tylko nad tym płakać.
Czy tam gdzie Ty żyjesz konieczne jest okazanie zezwolenia na broń przy kupnie pułapki na myszy i szczury? Bo tutaj nie jest to konieczne.

Legalnie jest posiadanie wiatrówki do 17J. Powyżej jest to broń, zaś ty chwalisz się że ma moc 26 J. Dziki i jelenie też nie są pod ochroną, ale jak bez zezwolenia zabijesz masz sprawę karną
Zgłoś
Marian_Koniuszko Wczoraj 14:25 4
Bulbulator napisał/a:

W Polsce powyżej 17J potrzebne jest pozwolenie- do tego nawiązywał.
W Niemczech lub Austrii pozwolenie jest wymagane powyżej 7,5J.
Zgłoś
Senioritta Wczoraj 14:38 1
Imię i nazwisko tego śmiecia!
Zgłoś
GoaDupa Wczoraj 14:45
Zgłoś
ogmajk Wczoraj 14:57 3
Zgłoś
Bulbulator Wczoraj 15:14 3
SSS2SSS napisał/a:

Legalnie jest posiadanie wiatrówki do 17J. Powyżej jest to broń, zaś ty chwalisz się że ma moc 26 J. Dziki i jelenie też nie są pod ochroną, ale jak bez zezwolenia zabijesz masz sprawę karną

Polska nie jest pępkiem świata i polskie prawo nie jest zobowiązujące dla reszty świata. Również w Polsce możesz posiadać broń pneumatyczną o większej mocy niż 17J, jeżeli spełniasz odpowiednie warunki i masz na to papiery, jak to jest w moim przypadku.
Poszperaj w internecie i dowiesz się jakie to są warunki i jak się je wypełnia, to może przestaniesz się tak bać.

Marian_Koniuszko napisał/a:

W Polsce powyżej 17J potrzebne jest pozwolenie- do tego nawiązywał.
W Niemczech lub Austrii pozwolenie jest wymagane powyżej 7,5J.

Dokładnie tak jak piszesz. Posiadając pozwolenie, którego w torebce z chipsami nie znajdziesz wolno posiadać i używać również broni pneumatycznej o mocy powyżej tych norm.
Ten kolega u góry usiłuje mi wmówić, że konkretnie ja posiadam nielegalnie broń pneumatyczną! A skąd on chce to wiedzieć?
Pozy tym istnieje coś takiego jak przepisy o zwalczaniu szkodników - Schädlingsbekämpfungsgesetz - i tam są uregulowane warunki jakie muszą być spełnione do tego celu.
Szczury i myszy nie podlegają ochronie i ich zwalczanie jest dozwolone przy zachowaniu odpowiednich zasad i spełnieniu warunków.

Do otrzymania takiego zezwolenia konieczne jest członkostwo w klubie strzeleckim, udział w szkoleniach i zaświadczenia o zdanych egzaminach. Po spełnieniu tych warunków można sobie bez problemu kupić nie tylko wiatrówkę, ale również i mocniejsze sztuki broni.
Zgłoś
SSS2SSS Wczoraj 15:25 3
Bulbulator napisał/a:

Polska nie jest pępkiem świata i polskie prawo nie jest zobowiązujące dla reszty świata. Również w Polsce możesz posiadać broń pneumatyczną o większej mocy niż 17J, jeżeli spełniasz odpowiednie warunki i masz na to papiery, jak to jest w moim przypadku.
Poszperaj w internecie i dowiesz się jakie to są warunki i jak się je wypełnia, to może przestaniesz się tak bać.
Dokładnie tak jak piszesz. Posiadając pozwolenie, którego w torebce z chipsami nie znajdziesz wolno posiadać i używać również broni pneumatycznej o mocy powyżej tych norm.
Ten kolega u góry usiłuje mi wmówić, że konkretnie ja posiadam nielegalnie broń pneumatyczną! A skąd on chce to wiedzieć?
Pozy tym istnieje coś takiego jak przepisy o zwalczaniu szkodników - Schädlingsbekämpfungsgesetz - i tam są uregulowane warunki jakie muszą być spełnione do tego celu.
Szczury i myszy nie podlegają ochronie i ich zwalczanie jest dozwolone przy zachowaniu odpowiednich zasad i spełnieniu warunków.
Do otrzymania takiego zezwolenia konieczne jest członkostwo w klubie strzeleckim, udział w szkoleniach i zaświadczenia o zdanych egzaminach. Po spełnieniu tych warunków można sobie bez problemu kupić nie tylko wiatrówkę, ale również i mocniejsze sztuki broni.

Weź już nie nawijaj makaronu na uszy, bo z tego co piszesz jestem na 100% przekonany że nie masz pozwolenia na broń zwłaszcza że nie istnieje takie coś jak broń pneumatyczna do 17J
Zgłoś
Bulbulator Wczoraj 15:28 1
SSS2SSS napisał/a:

Weź już nie nawijaj makaronu na uszy, bo z tego co piszesz jestem na 100% przekonany że nie masz pozwolenia na broń zwłaszcza że nie istnieje takie coś jak broń pneumatyczna do 17J

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem