Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Tak więc bredzenie, że kapitalizm jest zły to nic więcej jak właśnie bredzenie.
Skrajny, niczym niekontrolowany kapitalizm jest zły.

Krytycy kapitalizmu! Nauczcie się odróżniać cechy danego systemu czy przedmiotu od cech ich użytkowników.
Demokracja też jest w teorii zajebista. W teorii. Po to się tworzy ustroje, żeby działały w praktyce.

I z tym wolę kapitalizm bo jednak on napędza rozwój a socjalizm/komunizm jest nastawiony na pasożytnictwo. Jakby przed wynalezieniem ognia istniał komunizm to jakby było 100 krzemieni na 100 ludzi w plemieniu to każdy dostałby po jednym krzemieniu i gówno by było a tak jeden najbardziej ogarnięty z plemienia wziął dwa krzemienie i wynalazł ogień.

Obrazek
Wskaż mi w tym co mówiłem chociaż tycio socjalizmu/komunuzmu/pedalstwa. Naucz się czytać ze zrozumieniem chłopcze.
Miało być do @Shatter, ale sadolowy system komentarzy nie ma odświeżania na bieżąco i tak się stało, że to @up trafiło na ciebie.
@sinjids czemu jest zły?
Czemu? Ponieważ łamane są prawa człowieka, ludzie są wyzyskiwani, a rodziny zdychają. Poczytaj sobie o czasach kapitalizmu w Wielkiej Brytanii chociażby. Albo przypomnij los rodziny z Opowieści Wigilijnej.
Kapitalizm jest dobry ponieważ napędza gospodarkę, jednak pracodawcy muszą być kontrolowani przez związki zawodowe, żeby zapobiegać narastającym nierównościom klasowym.

Niestety, do końca istnienia naszej cywilizacji już nigdy, żaden z nich nie zadziała, bo ludzie nie przestaną pożądać pieniędzy

Ale pewnie i tak jestem złowieszczym lewakiem.

Kapitalizm ma to do siebie, że nie ma znaczenia jaki masz start.
Eee.... Ty tak serio?

Ktoś rodzi się w bogatej rodzinie, tylko zanim ta rodzina stała się bogata musiała się na czymś dorobić.
W przypadku Europy środkowo-wschodniej dorobił się dziadunio lub tatunio towarzysz co pod koniec lat 80` nakradł tyle majątku narodowego, że głowa mała. Tak, kapitalizm to ulubiony system byłych komuchów...
Jeżeli startujesz z niczym, to musisz liczyć się z tym, że Ty jako jednostka nie pracujesz na siebie tylko, tylko po to by Twoje dzieci miały lepszy start.
Zarób na przyszłość dzieci jak ledwo cię stać na ich nakarmienie... Zgaduję, że siedzisz na garnuszku mamusi albo w robocie, którą dostałeś po znajomości i gówno wiesz o życiu. Jedyne co robisz to walisz ideologiczne frazesy....
Krótkowzrocznym i idiotycznym poglądem jest by "każdy miał po równo i równe szanse"
I tu się zgodzę. Ale nie zgodzę się z tym, że w porządku jest niewolnictwo finansowe. A do tego kapitalizm dąży. I nie mów, że nie bo to miało miejsce w czasach rewolucji przemysłowej i ma miejsce w ostoi kapitalizmu - Chinach. Jeśli państwo o ludzi biednych się nie zatroszczy to nikt inny tego nie zrobi. Tu nie chodzi o to, żeby każdy miał po równo bo to byłoby niesprawiedliwe wobec tych bardziej obrotnych. Tylko aby każdy miał równe prawa. Już teraz są równi i "równiejsi" a kapitalizm spowoduje, że będą bogacze z prawami i biedota bez praw, zmuszana do niewolniczej pracy aby mieć co do ust włożyć. Taki powrót do szlachty.
I systemu politycznegoKażdy startował z niczym, kwestia pokolenia

Tylko, że teraz nie panuje czysty kapitalizm. Nigdzie na świecie nie ma czysto kapitalistycznego rynku.
w Chinach. Tak, to ten duży kraj co co jakiś czas świat obiega informacja o fali samobójstw w fabrykach a ludzie sypiają przy taśmie produkcyjnej aby nie stracić ani chwili przed pracą. Jak taki z Ciebie kapitalista jedź tam na rok składać iPhony i zobaczysz jak się "fortuny" w kapitalizmie zbija.Gdzie jest do cholery ten kapitalizm?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie