👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@up jedyny film 3D który był znośny to Avatar, każdy inny to tanie efekciarstwo podszyte lekką nutką gówna..
producenci filmowi traktują ludzi jak bezmózgich idiotów
i mają rację
i mają rację
darknock napisał/a:
@up jedyny film 3D który był znośny to Avatar, każdy inny to tanie efekciarstwo podszyte lekką nutką gówna..
Ta, bo Avatar to nie takie efekciarstwo tylko wysublimowana fabuła dla wyrobionych kinomanów

@thewhitestar
awatar miał swój własny, zupełnie inny świat, akcja nie działa się w "New York City"
to robi różnicę.
awatar miał swój własny, zupełnie inny świat, akcja nie działa się w "New York City"
to robi różnicę.

Dużo prawdy, ale nie do końca. Są filmy do których 3D pasuje i buduje klimat, a także efekty. Przykład: Avatar, The Avengers tam to pasowało, doskonale się komponowało itd. A są filmy, które mają 3D całkowicie bez sensu, przez co budżet zamiast iść na ulepszenie scenariusza, zwykłych efektów, scenografii idzie na marne 3D które tylko obrzydza seans.
Na Maka jest program od Apple i nazywa się iMovie. Przy każdym projekcie można wybrać co się montuje i jedną z opcji wyboru jest zapowiedź filmowa. Po wybraniu opcji pokazują się szablony z motywami i cały proces robienia zapowiedzi filmowej polega na podstawianiu we wskazane miejsca właściwych klipów filmowych. W miejsce [krajobraz] wstawia się klip z krajobrazem. W miejsce [akcja] wkleja się klip z akcja. Większość wytwórni filmowych używa tych samych programów więc nie ma się co dziwić że wszystko szablonowo leci.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie