Polska husaria była wtedy jak bomba atomowa w dzisiejszych czasach najlepsza broń przeciw islamizacji min gdyby nie Polska Husaria w Bitwie Pod Wiedniem mowilibysmy dziś po arabsku i mielibyśmy za żony kozy więc warto poświęcić kilka minut .
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:15
Dlaczego rekonstrukcje robione przez pasjonatów historii (grupa z Gniewu) są lepsze niż filmy? Macie prawdziwy obraz potęgi husarii:
@up taa , spytaj ojca dziadka wójka sąsiada co z wojska pamięta jak to się zapiepszało jako kot i jak to można łatwo stać się byo kaleką
sąsiada z wioski mojego dziadka syna wlaśnie w wojsku zasterzelil
wspomnienia mojego wójka od będąc w dęblinie w ciągu 3 lat pamięta 3 katastrofy z udziałem pilotów i jak za tym idzie śmierć
Nie obowiazkowa słuzba a regeneracja harcerstwa/scoutingu/organizacji paramilitarnych
Lepiej dupa orać pole niz na na szkole być majorem
@up byłeś w wojsku
3 lata wyjete z życia , jeżeli wojsko byłoby w takiej formie jak bylo
sąsiada z wioski mojego dziadka syna wlaśnie w wojsku zasterzelil
wspomnienia mojego wójka od będąc w dęblinie w ciągu 3 lat pamięta 3 katastrofy z udziałem pilotów i jak za tym idzie śmierć
Nie obowiazkowa słuzba a regeneracja harcerstwa/scoutingu/organizacji paramilitarnych
Lepiej dupa orać pole niz na na szkole być majorem
@up byłeś w wojsku
3 lata wyjete z życia , jeżeli wojsko byłoby w takiej formie jak bylo
Widze siłe argumentu
Nie ma się do czego przyczepić to wypomnij błędnie napisany jeden wyraz
Ciekawe kim jeszcze gardzisz, tyle że w realu, kolejny internetowy kozak rocznik 96 ?
Najlepsza broń na muslimów i katoli to EDUKACJA. Muzułmanin = Katolik.
Każdy ma po trochu racji . Zgadzam się husaria składała się głownie ze szlachty . Lecz myśle ze wałkowanie tego tematu jest lepsze dla Polskiej historii niż słuchanie czy czytanie jacy to dobzi byli Jaruzelski czy inne lewackie nasienie . Polska ze swojej historii może być dumna tego nikt nam nie odbierze . Śmierć Wrogom Ojczyzny !
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie