Główna Poczekalnia (1) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 47 minut temu
🔥 Ktoś tu zaraz dostanie w mordę - teraz popularne
🔥 Wyjaśniony przez sierżanta - teraz popularne
Końcówka najlepsza, łebek zabil starych i wyskoczył z okna a policja szuka sprawców. Dodatkowo zamieszczam komentarz do filmu ze strony z której tenże film podj🤬em:

Lata 90-te generalnie były niebezpieczne, i piszę to zupełnie serio. Była bieda, brak pracy, brak perspektyw. Dopiero otwarcie granic spowodowało wyparowanie hołoty stojącej w bramach czy pod klatkami.
Trudno wytłumaczyć dzisiejszym nastolatkom tą specyfikę, bo na przykład nie wyobrażają sobie, że powrót do domu wieczorem przez obce osiedle czy dzielnicę bywał ryzykowny, i w najlepszym przypadku, jeśli się było normikiem, należało się liczyć z utratą zawartości portfela, pozbyciem się obuwia i odzieży jeśli były markowe, obskoczeniu wp🤬lu "za kręcone włosy" (autentyk), na poczęstowaniu bejsbolem lub ożenieniu kosą kończąc. Zaraz któryś powie "halo policja, proszę było przyjechać", ale policja miała to w dupie, bo takich zgłoszeń z każdej dzielni miała dziennie przynajmniej kilka, a na głowie gangsterów zza Buga, porachunki mafijne i strzelaniny. Poza tym nie uśmiechało im się robić interwencji wobec kolesi często tak nafaszerowanych sterydami, że góra trzech się ich w BMW mieściło.
Generalnie, trzeba było sobie radzić samemu wśród nieobliczalnych dresiarzy-sterydowców, ćpunów dających makiwarę po kablach, hordy rumuńskich cyganów-złodziei i skomplikowanych zależności między subkulturami.

Zgłoś
JebacPis100procent 2024-01-02, 20:55 3
bardak napisał/a:

Bo taki to byl okres. Jeszcze kilka lat po 2000, przynajmniej u mnie nikt kto nie musiał po 22 nie łaził a jak przyszedł piątek i sobota i zwalało się bydło z okolicznych wiosek do jedynej dyskoteki w mieście to nawet latem, o 20 jak jeszcze było widno był strach chodzić.
Dopiero się po 2004 wszystko uspokoiło, i to momentalnie. Rok, dwa i nawet w środku nocy człowiek nie bał się iść nocą. A teraz?? Teraz to nawet z małym dzieckiem można ryzykować spacer po centrum i nic się nie dzieje.
Hołota momentalnie sp*liła na przysłowiowy zmywak i cegły nosić pod Londynem to się wszystko ucywilizowało.

Spora część tych obszczańców i obsrańców wyjechała sadzić kwiatki w Holandii albo myć dupy staruszkom w Niemczech.
Zgłoś
Abstractman 2024-01-02, 20:56 1
Brakuje jakiegoś głosu babci z 2024 pt.: kiedyś to był porządek, a teraz to ta młodzież taka rozwydrzona...
Zgłoś
cazio 2024-01-02, 21:23 6
Ah pamiętam powroty przez dawny dworzec Warszawa Wileńska, w 99… mialem tel Alcatel one touch club (maczuga wg nazwy i wg zastosowania)… lałem się z dresami chociaż jak tak pomyślę teraz to ni raz mogłem zarobić kosę pod żebra… niemniej jednak człowiek przeżył, z tymże sila, kondycja i koordynacja były zupełnie inne niż obecnie…
Zgłoś
psotny_fiutek 2024-01-02, 21:30 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Gunter88 2024-01-02, 21:33 2
"grupa chłopców" z kijami bejsbolowymi xD
Zgłoś
joti 2024-01-02, 21:54 3
Też nie ma co przesadzać, Polska to nie była Wenezuela. Lata 90 te to moje dorastanie 10-20l, chodziłem po Warszawie, jeździłem rowerem, później samochodem po nocy i nigdy mnie nie napadnięto na ulicy. Wiadomo, że trzeba było zachować odrobinę zdrowego rozsądku i nie ładować się w nocy na najgorsze blokowiska, _a przede wszystkim NIE CHODZIĆ PO PIJAKU PO ULICACH i wtedy dało się normalnie funkcjonować.

edit:. Jako 12-14latek zjeździłem góralem (wtedy chiński góral był luksusem) całą Warszawę, łącznie z laskami, parkami i jakoś nigdy nikt mnie nie napadł.
Zgłoś
ozi402 2024-01-02, 21:59
O nowa sól to u mnie na osiedlu , pracowałem z tym nożownikiem spoko koleś, swastyki na rekach itp
Zgłoś
Insaner 2024-01-02, 21:59 23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2024-01-02, 22:04 1
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2024-01-02, 22:04
Zgłoś
fieryangel 2024-01-02, 22:07
Jakbym słuchał fakty na TVN
Zgłoś
DarkFalcoN 2024-01-02, 22:07 1
Nie oskarżaj chłopaka bo ktoś w komentarzu na youtube napisał, że to ojciec zabił a dzieciak chciał uciec balkonem ale wypadł i zginął.
Zgłoś
SokółWędrowny 2024-01-02, 22:25 3
Zgłoś
m4k510 2024-01-02, 22:44 1
To wszystko ch. Teraz rudy guru yebaćpisów podpisał pakt migracyjny. Ostatni sylwester był ostatnim mniej więcej spokojnym sylwesterem.
Zgłoś
smc 2024-01-02, 22:56
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem