Bardzo dobrze zrobili. Gratulacje i zimny browarek dla szpitala i sądu
konto usunięte
2017-04-22, 8:03
ja zaraz przestane płacić podatki i powołam się na klauzę sumienia. Jak widzę jak nieroby z Wiejskiej trwonią moje pieniądze to uważam, że mam do tego prawo!
A teraz z serii "Sadol bawi i uczy":
Klauzula to warunek, zastrzeżenie zapisane aktach prawnych, w dokumentach;
Klauzura to reguła zakonna ograniczająca kontakty członków zakonu z osobami świeckimi lub część klasztoru, do której żadna osoba świecka nie ma wstępu.
pXIX
2017-04-22, 9:46
@mygry generalnie się z Tobą zgadzam, mam tylko jedno zastrzeżenie - takie punkty powinny być oznaczone. Skoro nie realizują jakiejś usługi nie powinny mieć prawa do podpisywania na nią kontraktów (bo niby jak? Brać pieniądze za nic, a innym nie starczy? Kpina), poza tym głupotą jest sytuacja gdy pacjent dowiaduje się na miejscu - nie dość że robi sztuczną kolejkę to jeszcze płaci, a czasem gdy liczy się czas ma rażąco zmniejszaną szansę na uzyskanie pomocy. Trochę jak ze sklepikarzem- możesz prowadzić spożywczak, rzeźnię, warzywnak, monopol czy inny rybny, tylko do cholery napisz, a nie ciskaj się że ktoś chce kupić u Ciebie mięso a Ty vege jesteś. Wystarczy napisać "warzywa/owoce" a nie się ciskać. Od razu będzie milej, a klient pójdzie kupić schab gdzie indziej i nie będzie marnować czasu
Jakby jebnela ze Allah jej broni to by wszyscy pokiwali głową ze zrozumieniem
Jakby ta Polak była muzułmańskim transwestytą, wyrok byłby z pewnością inny.