Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
47-letni mężczyzna będzie odpowiadał za usiłowanie zabójstwa w Zabrzu. Kilkukrotnie ranił nożem 17-letniego chłopaka, który w nocy próbował włamać się do jego samochodu.

Niżej podaję źródło. Powiedzie mi jakim k🤬a prawem facet, mimo tego, że bym pod wpływem ma odpowiadać jak za usiłowanie zabójstwa?
Z drugiej strony jak poj🤬y musiał być ten nastolatek, żeby się włamywać do samochodu i ryzykować wyrokiem, czy nawet nożem w plecach, kiedy mógł jak normalny człowiek zgw🤬cić jakąś kobietę i by dostał co najwyżej zawiasy...

Źródło
Zgłoś
Muzz 2014-06-11, 12:59 124
Powinien dostać medal i nowy, większy nóż.
Zgłoś
k................a 2014-06-11, 13:01 8
z tym nożem to jednak troche przesadził ,nie mógł kijem czy sztachetą po nogach przyj🤬?
Zgłoś
Zawulon 2014-06-11, 13:01 13
W polskim prawie zawsze stawia się na okoliczności. Będzie odpowiadać prze sądem bo zranił nożem innego człowieka. Czy złodziej próbował pierwszy zaatakować gościa czymś co miał w ręku, czy najpierw wymienili kilka zdań czy gość np. nakrył gościa po cichu i od razu dźgnął ? Stąd w polskim prawie takie widły na wszystko. W zależności od okoliczności może dostać medal albo 8 lat.

podpis użytkownika

“I much prefer the sharpest criticism of a single intelligent man to the thoughtless approval of the masses.”
Zgłoś
Z................k 2014-06-11, 13:04 1
Pewnie trenował na konkubinie i chciał nowego wyzwania
Zgłoś
e................y 2014-06-11, 13:07
Co ty łaku p🤬lisz?
Zgłoś
L................i 2014-06-11, 13:23
Zarzut to jeszcze nie wyrok. Chociaż złodzieja się albo łapie albo przegania wiec dwie kosy w plecy w tej sytuacji wyglądają trochę dziwnie jakoś nie potrafię sobie wyobrazić przebiegu tej sytuacji ale oczywiście złodzieja to nawet nie szkoda.
Zgłoś
S................r 2014-06-11, 13:41 4
Jak ostatnio słyszę co się dzieje to mam coraz większa ochotę sp🤬alać z tego kraju.
Zgłoś
DMT 2014-06-11, 13:48 2
Rozumiem zaj🤬 tubę, ewentualnie jakimś kijem przetrącić kolano (pamiątka na całe życie zwłaszcza przy zmianie pogody by mu się ta akcja przypominała i pamiętałby że zrobił źle) ale żeby od razu parę kos od razu żenić i to dla obrony auta, a nie siebie czy najbliższych to troszkę przesada.

podpis użytkownika

Q L I M A X
Zgłoś
mp0011 2014-06-11, 13:53 4
I bardzo słusznie.

Był środek mocy, teren publiczny, koleś był pijany, a szkoda (ewentualna utrata auta) była niewspółmierna do zarżnięcia kogoś nożem...

Co innego, gdyby ktoś włamał się do prywatnego garażu/mieszkania i atakował właściciela pomimo świadomości że ten ma nóż.

A zaistniałej sytuacji właściciel miał prawo zatrzymać włamywacza i uniemożliwić mu ucieczkę, ewentualnie odpowiedzieć adekwatnie do zagrożenia. W artykule napisano, że doszło do szamotaniny, ale nie kto zaatakował. Włamywacz mógł się bronić/chcieć wyrwać a nie atakować.
Zgłoś
1................M 2014-06-11, 16:22 2
Mogl go zgwalcic
Zgłoś
v................l 2014-06-11, 17:07
"Powiedzie mi jakim k🤬a prawem facet, mimo tego, że bym pod wpływem ma odpowiadać jak za usiłowanie zabójstwa?"

Tak k🤬a, jak potrącę gówniarza na pasach to się powołam, ze to pod wpływem było i nie mogę odpowiadać. Nie moja wina przecież. Genialnie.
Zgłoś
z................3 2014-06-11, 17:08
według naszego prawa musiałby położyć się na ziemi,dać skopać jednocześnie dzwoniąc po suki, a jak by już go okradli to dostał by mandat za zawracanie dupy !!
nie o taką Polske nasi przodkowie walczyli !
Zgłoś
v................l 2014-06-11, 17:16 1
zwirz13 napisał/a:

nie o taką Polske nasi przodkowie walczyli !

Tak, na pewno nie walczyli o Polskę, w której p🤬lnięci, zachlani goście pop🤬lają po ulicy z nożami i dźgają każdego, kto im się narazi.

Jak ktoś ma już tak nasrane używkami, że rzuca się z nożem w obronie radyjka... Nie zdziwiłbym się, gdyby mu nie przeszkadzało, ze to nie jego auto było, tylko w tym samym miejscu zaparkowane. I ktoś nie włamuje się, tylko wsiada.

I alkohol/dragi NIGDY nie powinny być brane jako okoliczność łagodząca. Bydło.
Zgłoś
G................_ 2014-06-11, 18:00 4
Czy mi się wydaje czy wy jeszcze tego złodzieja próbujecie bronić? Co by nie zrobił i czego by nie ukradł to wyciągnął łapska po nie swoją rzecz i powinien za to odpowiadać, a nie jeszcze obywatel, który bronił swojego mienia, w tym przypadku samochodu (nie napisane jaki to samochód, być może pracował na niego kilka-kilkanaście lat i ma dla niego ogromną wartość) przez takiego imbecyla, który sprowokował tą sytuacje może pójść do puchy... Zamiast tych kos w plecy mógł mu łapy uciąć przy samej dupie i byłby spokój na zawsze. A z drugiej strony co do alkoholu - mam już się nigdy nie napić bo w każdej chwili może jakiś debil chcieć ukraść mi cokolwiek i w takiej okoliczności najlepiej dać mu w spokoju odejść i jeszcze pomachać na pożegnanie bo próba obrony pod wpływem może podejść pod usiłowanie zabójstwa? Żenada... Polska...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie