Pruszkowska policja - przed mafią pruszkowską trzęśli portkami, to próbują odzyskać renomę napastując niewinne kobiety...
Cytat:
Policjanci z Pruszkowa zatrzymali 23-letnią kobietę, która schowała w kosmetyczce torebkę z marihuaną. Policjanci zabezpieczyli też 2 tys. zł na poczet kary.
fot. KAM
W niedzielę podczas wieczornego patrolu pruszkowscy funkcjonariusze zatrzymali do kontroli drogowej BMW. W pojeździe siedziały dwie kobiety. Nerwowe zachowanie jednej z nich wzbudziło podejrzenia mundurowych. Podczas kontroli osobistej policjantka znalazła w kosmetyczce Klaudyny P. torebkę z suszem roślinnym. 23-letnia kobieta przyznała, że jest to marihuana.
Klaudyna P. została zatrzymana i umieszczona w areszcie. Po zważeniu zawartości torebki okazało się, że miała przy sobie 0,2 grama narkotyku.
Zatrzymanej grozi do 3 lat pozbawienia wolności. Kobiecie zostały też odebrane pieniądze w wysokości 2 tys. zł, które zabezpieczono na poczet przyszłej kary.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2011-12-20, 14:08
0,2g, 3 lata, odebrane pieniądze. Wszystko za nabitkę, Gdzie ja mieszkam
konto usunięte
2011-12-20, 14:29
konto usunięte
2011-12-20, 14:30
konto usunięte
2011-12-20, 14:32
konto usunięte
2011-12-20, 14:38
A jak policjant zatrzyma zielsko jakodowod w sprawie to czy on jest w posiadaniu?
@up nie, bo jak sam napisałeś, jest to dowód rzeczowy...
@Max policjant przymknie oko na to, potem na coś innego, a następnym razem puści gościa, który przed chwilą okradł grób Twojej matki. Nie umiesz nawet poprawnie pisać, a się pienisz i krzyczysz na swój biedny monitor.
konto usunięte
2011-12-20, 15:05
Kodeks Karny!!!!
Art. 1.
§ 2. Nie stanowi przestępstwa czyn zabroniony, którego społeczna szkodliwość jest znikoma.
I wpiszcie sobie w google "Poradnik Konsumenta Konopii". Niech więcej osób wie o tym, że posiadanie na własny użytek to nie jest przestępstwo!!!! Nie możne tylko iść na ugode z prokuratorem, sąd na 99% umorzy postępowanie, zwlaszcza po tej ostatniej nowelizacji chorej ustawy.
Tak jak napisał Breakcore, czyn którego szkodliwość społeczna jest znikoma nie jest przestęptwem i podlega umorzeni na mocy art 17 kpk § 1 pkt 3
"Art. 17. § 1. Nie wszczyna się postępowania, a wszczęte umarza, gdy:
...
3) społeczna szkodliwość czynu jest znikoma"
więc osoba która nie została zatrzymana na handlu i posiadała jedynie małe ilości na własny użytek powinna po prostu złożyć wniosek o umorzenie postępowania i na 99% takie umorzenie będzie wykonane bo prokurator NIE JEST W STANIE udowodnić szkodliwość społeczną czynu osoby, która nie handluje zielskiem. Gdyby gimbusy-jaracze spędzali mniej czasu na minusowaniu "hejterów" i wyszydzaniu Policji a więcej na analizowaniu prawa kraju w którym żyją, to... przestali by walczyć o legalizację narkotyków, bo taka depenalizacja jest faktem! Trzeba tylko umieć korzystać ze swoich praw
@up. Nie do końca. Depenalizacja oznaczała by odstąpienie od ścigania osób z małą ilością... Policja by nie przeszukiwała, bo nie miałaby po co. A w momencie gdyby znaleźli u mnie jakąś małą ilość powinni mi to zostawić bo ZA TO ZAPŁACIŁEM I TO JEST MOJE!!! i nie zrobie tym nikomu krzywdy.
Teraz co prawda sprawa zostanie umorzona, ale MOJA WŁASNOŚĆ i tak przepadnie, moje mieszkanie (wśród młodzieży zazwyczaj mieszkanie rodziców) zostanie przeszukane, i strace pełno czasu na wyjaśnienia na komendzie,mimo iż nie zrobiłem nic złego. Depenalizacja posiadania i uprawy 2-3 roślin jest potrzebna, i jest tylko kwestią kilku lat,bo nawet takie pojeby jak rządzą naszym krajem wkońcu do tego dojdą...
ale się rozpisaliście
@breakcore ale taka "częściowa depenalizacja" jest IMHO bardzo skuteczna i potrzebna, działa jak mandat za szybką jazdę - owszem, czterocyfrowe mandaty czy odbieranie samochodu za takie drobne wykroczenie to byłaby przesada, ale z drugiej strony - jakby nie było ograniczeń prędkości i mandatów to zapewne ilość osób które by ginęły z powodu prędkości byłaby znacznie większa. Nie oznaczałoby to automatycznie, że KAŻDY by jeździł jak wariat, ale wielu na pewno by tak właśnie korzystało z tej "wolności" Podobnie jest z jaraniem - 3/4 moich znajomych zakończyło przygodę z jaraniem (albo mocno je ograniczyło) po kontakcie z policją. W pewnym momencie młody człowiek musi sobie uświadomić, że jaranie tak naprawdę do nieczego dobrego nie prowadzi i że trzeba z nim zerwać i taki "kop w dupę" w postaci zatrzymania przez policję baaardzo pomaga w podjeciu takiej decyzji.
@Pener666 - to Twoja córka w avatarze? Jak prokurator przestanie się nią interesować to daj mi namiary
bloodwar napisał/a:
@Pener666 - to Twoja córka w avatarze? Jak prokurator przestanie się nią interesować to daj mi namiary
kręcą cie zrośnięte brwi?