Badania przeprowadzone przez angielskiego profesora Richarda Lynna. Myślę, że nie mamy się czego wstydzić

Więc jak ktoś myśli, że pochodzenie, otoczenie, szkoła nie ma wpływu na IQ (przynajmniej wykazanego na podstawie testu na inteligencję) to niech p🤬lnie się w łeb.
Porównaj sobie jak wyglądała Azja, Europa i Afryka 2000 lat temu.
....
Natomiast od Azji to się odp🤬l... bo większość wynalazków jest chińska...
Czytajmy ze zrozumieniem. To wyznacznik inteligencji.
podpis użytkownika
i tak mnie jebie twoje zdanieCzyli że co? Chiny to nie Azja? Brawo ty...
Jeżeli to z cytatu uznajesz za negację tego, że Chiny to Azja...
Szkoda mojego czasu na konwersację z debilem.
Niby u nas przeciętna to 99 IQ? To kto głosował na pis w takim razie, jak każdy taki mądry...
Fakt. Żółci są statystycznie bardziej inteligentni od białych, biali od czarnych. To jest fakt.
Ale gdyby w Afryce wprowadzić cywilizację taką jak w Europie, a w Europie takie (generalnie) zacofanie jak w Afryce, to wyniki badań IQ byłyby inne.
podpis użytkownika
sadistic.pl/uzytkownik/DiKarpio,407866Jak wychowasz się na zacofanej wsi, bez kontaktu z cywilizacją to statystycznie będziesz mniej inteligentny niż ktoś wychowany w dużym mieście, w dobrej szkole.
podpis użytkownika
Okres ważności moich postów kończy się z chwilą ich opublikowaniaTylko jak te IQ się mierzy??? Testem. Żeby zdać test na IQ z wynikiem "zadowalającym" trzeba rozumieć test.
Jak taki test ma zrozumieć murzyn z Sudanu, mieszkający w małej wsi, nie chodzący do żadnej szkoły, wychowujący się w otoczeniu takich jak on, nie znający tabliczki mnożenia, bo nie chodzi k🤬a do szkoły??
np:
"Dziadek i babcia mają razem 154 lata. Ile lat ma dziadek, a ile babcia, jeśli babcia ma teraz dwa razy tyle lat, ile dziadek miał wtedy kiedy babcia miała tyle ile dziadek ma teraz?"
lub:
"W pewnym momencie dwie planety i gwiazda (dookoła której krążą owe planety) ustawiły się w jednej linii. Pierwsza planeta obiega gwiazdę w ciągu 2 lat, a druga z nich w ciągu 4 lat. Po ilu latach wszystkie trzy ciała niebieski ustawią się ponownie w jednej linii?"
Więc jak ktoś myśli, że pochodzenie, otoczenie, szkoła nie ma wpływu na IQ (przynajmniej wykazanego na podstawie testu na inteligencję) to niech p🤬lnie się w łeb.
A ja pójdę pod prąd.
Fakt. Żółci są statystycznie bardziej inteligentni od białych, biali od czarnych. To jest fakt.
Ale gdyby w Afryce wprowadzić cywilizację taką jak w Europie, a w Europie takie (generalnie) zacofanie jak w Afryce, to wyniki badań IQ byłyby inne.
Jak wychowasz się na zacofanej wsi, bez kontaktu z cywilizacją to statystycznie będziesz mniej inteligentny niż ktoś wychowany w dużym mieście, w dobrej szkole.
Murzyni w USA od 6-7 pokoleń korzystania z dobrodziejstw cywilizacji dalej trzymają afrykański poziom.