📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:53

Nie mam nic przeciwko jeździe w korku pomiędzy autami, ale wolniej i z wyobraźnią-sam tak się przemieszczam. Tu akurat kretyn nie patrzy na skrzyżowania i efekt
Na chłopski rozum jego wina, ale w świetle prawa faciu w katamaranie wymusił.
@up a może zwyczajnie wymusił pierwszeństwo na innym użytkowniku drogi będącym na skrzyżowaniu?! Pokaż mi kuźwa paragraf, gdzie jest zabronione omijanie stojących w korku pojazdów.
Skoro jest korek to jest takim samym użytkownikiem ruchu drogowego i powinien grzecznie czekać.
ziomka22 napisał/a:
http://www.scigacz.pl/Przejezdzanie,miedzy,samochodami,motocyklista,a,prawo,6370.html ...czyli niby można, ale w sumie to nie. Przyzwolenie ludzkie, że to się robi, ale tylko z rozsądkiem. A tutaj oczywiście ciężko mówić o jakimkolwiek wymuszeniu, kiedy facet motorem wyprzedzał dwa pojazdy stojące na obu pasach przed skrzyżowaniem, które przepuszczały osobnika, który skręcał. Tak samo nie możesz wyprzedzić samochodu, który stoi przed przejściem dla pieszych. Do tej sytuacji z filmiku można jeszcze wymyślić niedostosowanie prędkości do warunków jazdy z nie zachowaniem bezpiecznej odległości oraz braku zaufania do innych uczestników ruchu. Jakby się ktoś uparł to by wymyślił i więcej cyrków.@up a może zwyczajnie wymusił pierwszeństwo na innym użytkowniku drogi będącym na skrzyżowaniu?! Pokaż mi kuźwa paragraf, gdzie jest zabronione omijanie stojących w korku pojazdów.

@up
Nic dodać nic ująć
W sumie to nie wiem czy jeśli są 2 pasy to mogą nimi jechać 3 pojazdy i czy to jest zgodne z prawem
Nic dodać nic ująć

sestorme napisał/a:
Skutera nigdy nie miałem i nie chciałbym mieć, także mścić się nie muszęKaef,
Mscisz sie bo rodzicie nie kupili ci chinskiego skutera?

"Motórzystów" przepuszczam i zjeżdżam im w miarę możliwości, także nie bój się. Po prostu moim zdaniem powinni czasami pomyśleć dwa razy i nauczyć się przewidywać co może stać się na drodze, chociaż w sumie lepiej nie bo będzie mniej materiałów na harda

W tym wypadku najprawdopodobniej w Polsce obaj by dostali mandat, niestety ale motocykl jak jedzie między pasami i kogoś walnie to zawsze jest jego wina i nie ma o czym dyskutować...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie