
👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sfermentowane śledzie w puszce - "specjał" bodajże norweski, nazwy nie pamiętam.
PANxxxBDSM napisał/a:
Wolałbym już p🤬dę wylizać!
a zwykle co liżesz?
Łeee, słabe niemiaszki. Widać, że to nowe pokolenie, dziadkom nie przeszkadzały gnijące ciała połowy europy, a Ci nawet kiszonego śledzia nie zdzierżą

podpis użytkownika
"Wszyscy wiedzą, że jego humor został wykuty w Auschwitz"
Wymiotują pod publikę? Stuknij się w głowę. Tego smrodu się nie da wytrzymać
To są kiszone śledzie tzw. Surströmming Szwecki przysmak (coś jak nasze babcine śledzie z cebulką), tylko ponoć smród z nich jest tak nieziemski, że zalecane jest otwieranie na dworze (gorzej jebie niż kilkudniowe zwłoki).

Słabeusze. "Dziweczki" jadałem ze smakiem przez dwa lata, a najlepsze są z przesmażonym mocno zgliwiałym białym serem.
Przesadzają jak małe dzieci co dostały kalafiora do zjedzenia. Rzeczywiście śmierdzi, ale bez przesady. Ja jadłem to niedawno, 2 sztuki po podpatrzeniu jak to jedzą Szwedzi, czyli z cebulką, ziemniakiem, burakiem i kremem ze śmietany i oczywiście po wyciągnięciu bebechów i zdjęciu skóry z tego parszywca. O dziwo smakuje lepiej niż pachnie, katorgi nie było, ale żadnej przyjemności z tego nie uświadczyłem. Zostawiam jedzenie tego bubla Szwedom.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie