Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:13
Konserwatysta i młoda aktywistka
konto usunięte • 2022-11-20, 10:22
Piers Morgan wypytuje gładką weganke o jej nawyki żywieniowe, demaskując jej hipokryzję w kwestii dbania o dobro królestwa zwierząt.
Dla nieuświadomionych: plantacje awokado i migdałów wymagają miliardów zapylaczy, którzy raz do roku za sowite pieniądze pędzeni są pod kwitnące drzewa Kalifornii z całego USA. Miliardy spośród tych pszczół rokrocznie umierają, gdyż drzewa te są słabo miododajne - pszczoły nie mogą skompensować pożywieniem swego wysiłku energetycznego + taki spęd owadów z całego kraju powoduje szybkie przenoszenie pszczelich chorób.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
ClemenMurray 2022-11-20, 10:47 19
Wegetarianizm jest spoko pod jednym względem. Mięso które jemy to totalne gówno, a koncerny karmią nas syfem. Osobiście mam ochotę zrezygnować z mięsa i większości produktów które sprzedają w sklepach i marketach i od miesiąca się powoli przestawiam. Zamiast kurczaka, wieprzowiny i wołowiny jadam ryby. Mam niedaleko kilka punktów sprzedaży świeżych ryb z potoku i to jadam na obiady, poza tym sporo owoców, warzyw i wek głównie z wiejskich ogródków. Szukam jeszcze dobrego źródła swojskiego mięsa i wędlin żeby wrzucić trochę mięcha do menu. Ale spoko, za niedługo i tak nam odbiorą mięso i sporą część produktów, bo trwa rewolucja żywieniowa, oczywiście na naszą niekorzyść.
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2022-11-20, 10:50 53
@up te stoiska z rybami z potoków: to w Polsce?
Zgłoś
Avatar
lysymisio6969 2022-11-20, 10:51 12
no powinny być jeszcze obrazki jak mordują te trzmiele.. te flaki, krew tryskająca

piwko za pokazywanie poziomu zakłamania ekoz🤬bów
Zgłoś
Avatar
Kormork 2022-11-20, 11:08 13
Zapomniał dodać ile wody jest potrzebnej do produkcji migdałów i awokado. Kalifornia ma coraz większy problem z wodą w okresie letnim.
Zgłoś
Avatar
Heliar 2022-11-20, 11:33 27
ClemenMurray napisał/a:

Wegetarianizm jest spoko pod jednym względem. Mięso które jemy to totalne gówno, a koncerny karmią nas syfem. Osobiście mam ochotę zrezygnować z mięsa i większości produktów które sprzedają w sklepach i marketach i od miesiąca się powoli przestawiam. Zamiast kurczaka, wieprzowiny i wołowiny jadam ryby. Mam niedaleko kilka punktów sprzedaży świeżych ryb z potoku i to jadam na obiady, poza tym sporo owoców, warzyw i wek głównie z wiejskich ogródków. Szukam jeszcze dobrego źródła swojskiego mięsa i wędlin żeby wrzucić trochę mięcha do menu. Ale spoko, za niedługo i tak nam odbiorą mięso i sporą część produktów, bo trwa rewolucja żywieniowa, oczywiście na naszą niekorzyść.



Warzywa i owoce są opryskiwane i nawożone, a później zabezpieczane przed pleśnią, na RODzie nie ma co uprawiać, bo syf i spaliny z atmosfery z powietrzem i deszczem leci. Większość ryb to hodowla o wiele gorsza od mięsa, całą masa antybiotyków. Jeśli nie mieszkasz na pipidówie i nie masz dostępu do sprawdzonego ekologicznego jedzenia to i tak się trujesz. Jeść trzeba wszystko, ale z głową i najważniejsze świeże, anie mrożone, albo kilka dni odgrzewane.

Taki oto artykuł ostatnio serwował omlet

zywienie.medonet.pl/zdrowe-odzywianie/tych-produktow-nie-wolno-odgrzew...
Zgłoś
Avatar
wkexe 2022-11-20, 11:35 11
Akurat z niego taki konserwatysta jak z koziej dupy trąbka. Gostek to taki nasz kukiz, jak zawieje chorągiewka tak zmienia poglądy - jego "konserwatywny" wywiad można obejrzeć z JKM . Sam jest niewiarygodnie głupi i stosuje właśnie takie metody jak powyżej - czyli miał gadać z babką o klimacie i wyskakuje i narzuca jej swoje pytanie a następnie recytuje odpowiedź z kartki. Skąd wie czy ona akurat je i pije mleko z migdałów z Kalifornii? Może je kupuje na jakiejś oszołomskiej farmie prowadzonej przez amiszów na której "nie giną" miliardy pszczół?
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2022-11-20, 11:46 11
@up ty jesteś głupi czy tylko ignorant
Konserwatysta w temat klimatu nie wchodzi bo druga stronę nie interesuje fakty, dla nich to religia
Chodzi o to żeby pokazać ich niekompetencjevtam gdzie można, gdzie da radę linijkę przyłożyć
Zgłoś
Avatar
ququa 2022-11-20, 12:12
k🤬a a później zgnilec amerykański rozp🤬ala pasieki w Polsce
Zgłoś
Avatar
olsen22 2022-11-20, 12:15 1

To co pokazał to nie pszczoły tylko trzmiele. Słabo się przygotował
Zgłoś
Avatar
Takafura 2022-11-20, 12:20 7
ClemenMurray napisał/a:

Wegetarianizm jest spoko pod jednym względem. Mięso które jemy to totalne gówno, a koncerny karmią nas syfem. Osobiście mam ochotę zrezygnować z mięsa i większości produktów które sprzedają w sklepach i marketach i od miesiąca się powoli przestawiam. Zamiast kurczaka, wieprzowiny i wołowiny jadam ryby. Mam niedaleko kilka punktów sprzedaży świeżych ryb z potoku i to jadam na obiady, poza tym sporo owoców, warzyw i wek głównie z wiejskich ogródków. Szukam jeszcze dobrego źródła swojskiego mięsa i wędlin żeby wrzucić trochę mięcha do menu. Ale spoko, za niedługo i tak nam odbiorą mięso i sporą część produktów, bo trwa rewolucja żywieniowa, oczywiście na naszą niekorzyść.


Miałem okazję pogadać na temat mięsa z gościem który całe życie prowadzi masarnię, 100 % produkcji na eksport. Więc on nigdy, przenigdy nie ruszy drobiu i wieprzowiny, je tylko dziczyznę, a większość warzyw i owoców z własnego ogrodu...
Zgłoś
Avatar
ClemenMurray 2022-11-20, 12:29 1
Heliar napisał/a:

Warzywa i owoce są opryskiwane i nawożone, a później zabezpieczane przed pleśnią, na RODzie nie ma co uprawiać, bo syf i spaliny z atmosfery z powietrzem i deszczem leci. Większość ryb to hodowla o wiele gorsza od mięsa, całą masa antybiotyków. Jeśli nie mieszkasz na pipidówie i nie masz dostępu do sprawdzonego ekologicznego jedzenia to i tak się trujesz. Jeść trzeba wszystko, ale z głową i najważniejsze świeże, anie mrożone, albo kilka dni odgrzewane.
Taki oto artykuł ostatnio serwował omlet



Opie, specjalisto, mieszkam na takiej pipidówie właśnie i nie bredź mi, że wszystko co wymieniłem nie jest lepsze od tego marketowego syfu. Wioska licząca ledwo tysiąc mieszkańców, z dala od głównych dróg i fabryk. Owoce i warzywa z własnego ogródka, oraz Babci i ciotki są z pewnością sto razy lepsze od marketowych. Ryby, jak pisałem z potoków, które są czyste i naturalne. Przykładowo główny odbiór mam w małej restauracji nad potokiem, gdzie ryby sprzedają na bardzo małą skale i nie p🤬l, że są jeszcze gorsze jakościowo od pospolitego mięsa sklepowego. A z kolei mięso chce załatwić od wiejskiego rolnika który choduje kilka sztuk wieprzu, wołu i kury, na własny użytek i który nie jest takim debilem żeby truć siebie i własną rodzinę.

Takafura napisał/a:

Miałem okazję pogadać na temat mięsa z gościem który całe życie prowadzi masarnię, 100 % produkcji na eksport. Więc on nigdy, przenigdy nie ruszy drobiu i wieprzowiny, je tylko dziczyznę, a większość warzyw i owoców z własnego ogrodu...



Właśnie o tym mówię. Cd. dziczyzny, miałem parę razy okazję jeść dzika, sarninę i jelenia, w ogóle inny poziom mięsiwa.
Zgłoś
Avatar
paczfiko 2022-11-20, 13:28 14
ClemenMurray napisał/a:

Opie, specjalisto, mieszkam na takiej pipidówie właśnie i nie bredź mi, że wszystko co wymieniłem nie jest lepsze od tego marketowego syfu. Wioska licząca ledwo tysiąc mieszkańców, z dala od głównych dróg i fabryk. Owoce i warzywa z własnego ogródka, oraz Babci i ciotki są z pewnością sto razy lepsze od marketowych. Ryby, jak pisałem z potoków, które są czyste i naturalne. Przykładowo główny odbiór mam w małej restauracji nad potokiem, gdzie ryby sprzedają na bardzo małą skale i nie p🤬l, że są jeszcze gorsze jakościowo od pospolitego mięsa sklepowego. A z kolei mięso chce załatwić od wiejskiego rolnika który choduje kilka sztuk wieprzu, wołu i kury, na własny użytek i który nie jest takim debilem żeby truć siebie i własną rodzinę.
Właśnie o tym mówię. Cd. dziczyzny, miałem parę razy okazję jeść dzika, sarninę i jelenia, w ogóle inny poziom mięsiwa.



Przepraszam Cię, ale nie ma fizycznej możliwości sprzedaży ryby z potoków. Możesz złowić na wędkę i sprzedać koledze, ale nie możesz prowadzić sprzedaży ryb w działalności gospodarczej, MLO, RHD czy inny tego typu. Nie po to zarybia się rok w rok potoki rzeki pstrągiem potokowym, łososiem czy trocią, żeby ktoś sprzedawał rybę z ,,potoku,,
To jest chwyt marketingowy.
Nie to żebym był jakimś ekspertem, ale ma hodowlę pstrąga i coś na ten temat wiem.

podpis użytkownika

<lol>
Zgłoś
Avatar
matzwo122 2022-11-20, 13:30 5
A czy ktoś z nich wszystkich zdaje sobie sprawę z tego, że każda pszczoła żyje tylko jeden sezon? Przychodzi zima i wszystkie umierają poza królową. Poza tym 1 łyżeczka miodu to cały sezon pracy 12 pszczół. 12 pszczół żyje tylko po to by zapylić tysiące kwiatów i zapewnić wam miód do herbatki.
Zgłoś
Avatar
fangreen 2022-11-20, 13:31
Pierś Morgan
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

 Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem