Typowy dzień w rosyjskiej hucie stali. Po jaką cholerę wlewać stal do wody-nie wiem, ale p🤬lnięcie całkiem efektowne.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:47
No to ruskie sobie wykombinowali nowe "fajerwerki", może zaoszczędzą na tym ze złomu
Jestem ekspertem!
Zaszła piroliza wody, czyli rozpad wody na cząsteczki, tlen + wodór, do tego ta wysoka temperatura która zapoczątkowała pirolizę spowodowała zapłon mieszanki wybuchowej.
Dziękuje za uwagę.
Zaszła piroliza wody, czyli rozpad wody na cząsteczki, tlen + wodór, do tego ta wysoka temperatura która zapoczątkowała pirolizę spowodowała zapłon mieszanki wybuchowej.
Dziękuje za uwagę.
A piroliza to przypadkiem nie proces który wymaga wysokiej temperatury i braku tlenu lub innych czynników utleniających ? moim zdaniem tutaj zadziałała zwykła fizyka.
Cytat:
A piroliza to przypadkiem nie proces który wymaga wysokiej temperatury i braku tlenu lub innych czynników utleniających ? moim zdaniem tutaj zadziałała zwykła fizyka.
Dokładnie masz prawie racje, ale nie konieczne jest odizolowanie wody od atmosfery i wszystkich czynników utleniających. Wysoka temperatura jest (płynna stal, czy co tam jest
Nie lepiej wylać na bryłę lodu? Ja tak czasem robię i ładnie wybucha
A tak naprawdę to nie stal bo stal jest to stop żelaza z węglem po przeróbce plastycznej na gorąco, to co najwyżej jest surówka.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie