Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:33
"Kontrowersyjny" projekt pomnika rzezi wołyńskiej
konto usunięte • 2017-02-07, 17:34
Cytat:

Przebite ciało dziecka, obcięte głowy nadziane na sztachety płotu, rodzina w ogniu - to projekt 14-metrowego monumentu z brązu, który w Jeleniej Górze chce postawić Społeczny Komitet Budowy Pomnika "Rzeź Wołyńska". Pomnik miał stanąć na Podkarpaciu, ale jego projekt nie spotkał się z przychylnością lokalnych samorządów. Naturalnej wielkości gipsowa forma modelu pomnika już powstała.

Mówcie co chcecie. Mnie się projekt bardzo podoba - dlatego też dałem słowo "kontrowersyjny" w cudzysłów. Według mnie pomnik daje czadu. Ciekawa bryła, bardzo "dynamiczna". Do tego uwieczniono główne "atrakcje".

Kto mnie zna wie, że daleko mi do kościoła, ale symbolika użyta przez artystę naprawdę tutaj gra. Symbolizm i dosłowność jednocześnie.

źródło

ps. j🤬 ideologię.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sezamkowyRozpierdol 2017-02-07, 18:32 1
@AleDlaczego

Bo nas też tak samo się ustawia przeciwko Rosji, czy PiS zrobił coś kiedy kolwiek, co by było sprzeczne z interesami USA w Europie Środkowowschodniej?

Obrona Terytorialna byłaby ok, gdyby nasz kraj był położony w górach jak np. Szwajcaria.
My potrzebujemy siły pancernej, lotnictwa, rakiet, obrony antyrakietowej oraz broni jądrowej.
Ale przede wszystkim i NAJPIERW potrzebujemy silnej gospodarki, zobacz np Niemcy, Bundeswehra średnią armią ale gospodarka decyduje o tym, że Niemcy są mocarstwem.
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 18:35 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2017-02-07, 18:42 2
@AleDlaczego

No właśnie nie na Bugu
Na Białorusi Łukaszenka zrobi to, co będzie mu się opłacało (oznacza to, że nie narazi Białorusi na konflikt z Rosją), bo to człowiek, który dba wyłącznie o swój interes, a na Ukrainie masz bandę sprzedajnych oligarchów z Poroszenkiem na czele, wystarczy, że Trump wyściska się z Putinem a na Ukrainie znów w TV polecą seriale rosyjskie i audycje miłości Ukraińców z Rosjanami

PS.

Broń jądrowa przekłada się na licznik potencjalnych strat, jakie potencjalny wróg może odnieść w bezpośrednim starciu nuklearnym z danym państwem, oznacza to, że drożej będzie kosztowała np. agresja Rosji na Polskę z bronią nuklearną, czyli jest to element odstraszania, szachowania potencjalnych agresorów, broń jądrowa również jest uzbrojeniem defensywnym
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 18:46 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2017-02-07, 18:53
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 18:57 2
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2017-02-07, 19:08 1
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 19:22
Lokalne samorządy wschodu to oczywiście pis, gdyby ktoś nie wiedział.
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 19:38 2
Zgłoś
thewhitestar 2017-02-07, 19:42 9
Zgłoś
PartizantPń 2017-02-07, 19:47 3

Zawsze mogło być trochę bardziej kontrowersyjnie...
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 19:58 2
Zgłoś
hfbnmiuytp 2017-02-07, 20:08 1
Zgłoś
konto usunięte 2017-02-07, 20:09 1
dlaczego wiedziałem że ten temat pojawi się na sadolu,
bo tu Z🤬BÓW NIE BRAKUJE
Zgłoś
amaimon 2017-02-07, 20:14
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem