To się obśmiałem
NAJMAN!!! Kolejny pretendent do spuszczenia Ci wp🤬lu. Podobno płaci w walucie "Bóg zapłać". Nie znam kursu, ale mówił, że da Ci ile tylko zechcesz
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2013-05-11, 12:08
Guzik napisał/a:
Nie ma dowodów na istnienie czegoś = to coś nie istnieje. Brak dowodów na nieistnienie czegoś =/= to coś istnieje.
Jesteś bardzo ograniczony umysłowo i myślisz kategoriami ludzi pierwotnych. Pomijając kwestię Boga w mojej wypowiedzi, napomnę tylko iż współczesna nauka (od 150 lat) nie jednokrotnie zakładała istnienie czegoś, na podstawie przekonania, iż jakby "to coś" istniało, to byłoby to logicznie usprawiedliwione. Często dopiero po latach możliwym było doświadczalne udowodnienie założonej tezy. "No patrz Pan, Panie Higgs, miałeś rację!".
Się obśmiałeś, a jak spotkasz dziewczyne co ci każe do kościoła chodzić to zobaczysz, eh harpagany
konto usunięte
2013-05-11, 12:28
@Uncle: Hahaha... Wiec wg. ciebie scientolodzy to nie sekta, a prawosławie już tak, bo to odłam? Tak naprawdę, jeżeli spojrzysz w definicje to jedno = drugie.
konto usunięte
2013-05-11, 12:28
Uncle - proponuję zapoznać się trochę z historią chrześcijaństwa i jego początkami;] "sekta" jest określeniem całkowicie na miejscu.
konto usunięte
2013-05-11, 12:31
@Zly_wrecz_okropny. Dobrze dobrze prosze Ksiedza. Zamiast obrazac uzyj argumentow, pokaz mi gdzie sie myle, co Kosciol robi wspanialego dla Polski oprocz ciagniecia kasy. Pseudofundacje, hipokryzja, obnoszenie sie bogactwem? Moim zdaniem powinienes byc przerobiony na wibrator w ksztalcie Jezuska Pana Twojego Milosiernego i wsadzony w p🤬de Maryi jego Mateczki Niepokalanej.
konto usunięte
2013-05-11, 13:02
konto usunięte
2013-05-11, 13:25
Niestety luka zawsze zostanie wypelniona, jak nie chrzescijanstwo to ateizm, jak nie ateizm to islam. Bylbym za ateistami gdyby ateizm reprezentowali bardziej godni ludzie (mam tu na mysl wiekszosc, a nie wybitne jednostki), a tak to mianem ateisty okresla sie wiekszosc ignorantow, ktorzym najlatwiej powiedziec ,,jebie mnie to". Co prowadzi do przeistoczenia sie w bardziej czerwony i teczowy kolor, jaki teraz widzimy coraz czesciej w tego typu ugrupowaniach... efekty mozemy zobaczyc po Angli, Francji czy Szwecji (najpierw bylo fajnie i kolorowo, potem polksiezyc rzucil na nie troche inny kolor, finalnie chyba kazdy sie domysla czym to sie skonczy).
Wg. mnie nalezy wymusic na KK wieksze posluszenstwo ludziom i narodowi, i zostawic go w roli dominujacej religi, ktora zostala by pozbawiona finansowej pomocy. Zostaliby tylko ci co naprawde chca cos zdzialac, a reszta zniknelaby w cieniu bezinteresownej pomocy.
konto usunięte
2013-05-11, 13:56
Jak można oszukiwać samego siebie, że istnieje jakieś niewiadomoco? To co istnieje w prawdziwym świecie potrafimy w jakiś sposób zbadać, zobaczyć, dotknąć czy poczuć, ale po co sobie wkręcać do głowy jakieś pierdoły. Ponadto strasznie irytuje mnie hipokryzja ludzi "wierzących", weźcie np. do jakiegoś kumpla powiedzcie, że wierzycie we wróżki leśne czy inne nieistniejące stworzenia i zobaczcie jak się będzie śmiał idiota je*any.
szymoniksto napisał/a:
jako ateista wole żyć w katolickim kraju niż w kraju opanowanym przez islam
jako ateista,dla muzułmanów jesteś gorszy od katolika
szymoniksto napisał/a:
jako ateista wole żyć w katolickim kraju niż w kraju opanowanym przez islam
Przecież Polska nie jest krajem katolickim