ferum napisał/a:
Może jestem dziwny ale nie przemawia do mnie te całe MMA.
Dwaj faceci nap🤬lają się po gębach jak ludzie pierwotni, a potem się przytulają. Wydaje mi się, że są o wiele ciekawsze sporty walki niż ta nap🤬lanka
Ta nap🤬lanka jest połączeniem tych "o wiele ciekawszych sportów walki" więc nie za bardzo wiem o co ci chodzi. Dla każdego coś dobrego
Moim zdaniem to świetna sprawa, rywalizacja w najczystszej postaci i sport w 100% indywidualny. Kiedy znasz się troche na rzeczy to walki zyskuja dużo na wartości. Tam gdzie laik będzie widział jedynie bezsensowne lanie sie po mordach tam człowiek obeznany w temacie będzie dostrzegał taktyki, style, kreatywność. Osobiście jestem fanem sportów walki jako ogółu, może dlatego, że jakoś bardzo lubie przemoc.
Jeżeli chodzi o przytulanie to robią to zwyczajnie szacunku, chociaż przyznaje, że to może czasami wyglądać komicznie kiedy 2 facetów w jedej chwili wygląda jakby chcieli się wzajemnie pozabijać a w następnej głaszczą się po główkach.
PS. Walka kolesi z filmiku to nie MMA lecz kickboxing lub coś o zbliżonych zasadach.