. hipokryzja bab...
Teee gimba, ty tutaj nie kozacz i nie używaj słów, których nie rozumiesz
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?Teee gimba, ty tutaj nie kozacz i nie używaj słów, których nie rozumiesz
Dużo więcej rozumiem niż Ty bo się dużo uczę i chcę iść na prawo

Jakość taka h🤬jowa że ja nie widzę co on upolował
Chciałbyś umić angielski co?

---
A nagranie zajebiste

I co c🤬jowi zrobić?
Zaj🤬 - proste, ale gnój jest wyjątkowo sprytny i parę razy oberwał kamieniem, więc jak mnie widzi to sp🤬ala.
Do tego przecież nie będę dziada gonił z siekierką... To jest osiedle jednak...
Zaraz jakaś ekokretynka bądź ekokretyn mnie podp🤬lą, a teraz za taki numer to szybciej w pierdlu wyląduję, niż za człowieka.
Otruć- ta kocia menda w obróżce, wp🤬la w domu, najlepszą kocią karmę, na złotej miseczce.
Cudzego żarcia nie chyta.
J🤬iec zabija dla zabawy.
Co myślicie?
Trawnik pod prąd podłączyć, czy co?🤔
Taki sp🤬olony sierść sąsiadki op🤬lił wszystkie żywe stworzenia w okolicy. U mnie w ogrodzie wyp🤬ala pisklęta z budek lęgowych, wp🤬lił wszystkie żaby z oczka wodnego i ogólnie zero fauny oprócz tego sk🤬esyna. Do tego zrobili sobie z kolegami wychodek na moim trawniku.
I co c🤬jowi zrobić?
Zaj🤬 - proste, ale gnój jest wyjątkowo sprytny i parę razy oberwał kamieniem, więc jak mnie widzi to sp🤬ala.
Zaraz jakaś ekokretynka bądź ekokretyn mnie podp🤬lą, a teraz za taki numer to szybciej w pierdlu wyląduję, niż za człowieka.
Otruć- ta kocia menda w obróżce, wp🤬la w domu, najlepszą kocią karmę, na złotej miseczce.
J🤬iec zabija dla zabawy.
Co myślicie?
Może weź rozpęd i przyp🤬ol banią w najgrubsze drzewo na działce

K🤬a kota truć... Co Ty masz w bani za srakę...
Może weź rozpęd i przyp🤬ol banią w najgrubsze drzewo na działce
K🤬a kota truć... Co Ty masz w bani za srakę...
Srakę przyjacielu, kocią, mam na trawniku. Szukam rozwiązania, biorę pod uwagę rożne możliwości, ale widzę że z czytaniem ze zrozumieniem, u Ciebie na bakier.
P.s. to przyj🤬ie w drzewo banią ma na celu spłoszenie sierścia? I mówisz że to działa? 🤔
Srakę przyjacielu, kocią, mam na trawniku. Szukam rozwiązania, biorę pod uwagę rożne możliwości, ale widzę że z czytaniem ze zrozumieniem, u Ciebie na bakier.
P.s. to przyj🤬ie w drzewo banią ma na celu spłoszenie sierścia? I mówisz że to działa? 🤔
Z internetowych mądrości:
1. Zapachy odstraszające
Koty nie lubią niektórych zapachów. Możesz użyć:
Cytrusów – skórki pomarańczy, cytryny lub olejki eteryczne.
Octu – rozcieńczony ocet w sprayu na krawędziach trawnika.
Kawy – fusy z kawy rozsypane w newralgicznych miejscach.
Lawendy, mięty pieprzowej, cynamonu – w postaci roślin lub olejków.
2. Rośliny odstraszające
Niektóre rośliny skutecznie zniechęcają koty, np.:
Ruta zwyczajna
Kocanka włoska
Lawenda
Ostrokrzew
3. Fizyczne bariery
Siatka na ziemi – rozłożenie siatki ogrodowej na trawniku utrudni kotu chodzenie.
Kamienie, szyszki lub patyki – w miejscach, które szczególnie przyciągają kota.
4. Odstraszacze ultradźwiękowe
Działają na zasadzie emisji dźwięków niesłyszalnych dla ludzi, ale nieprzyjemnych dla kotów. Są bezpieczne i skuteczne.
5. Woda jako odstraszacz
Spryskiwacz z czujnikiem ruchu – kiedy kot wejdzie na trawnik, dostanie delikatny strumień wody.
Jeśli zauważysz kota, możesz go samodzielnie spryskać wodą.
6. Nieprzyjazna nawierzchnia
Koty nie lubią chodzić po ostrych, nierównych powierzchniach, więc można na brzegach trawnika rozsypać np. żwir, szyszki lub specjalne maty odstraszające.
Z internetowych mądrości:
1. Zapachy odstraszające
Koty nie lubią niektórych zapachów. Możesz użyć:
Cytrusów – skórki pomarańczy, cytryny lub olejki eteryczne.
Octu – rozcieńczony ocet w sprayu na krawędziach trawnika.
Kawy – fusy z kawy rozsypane w newralgicznych miejscach.
Lawendy, mięty pieprzowej, cynamonu – w postaci roślin lub olejków.
2. Rośliny odstraszające
Niektóre rośliny skutecznie zniechęcają koty, np.:
Ruta zwyczajna
Kocanka włoska
Lawenda
Ostrokrzew
3. Fizyczne bariery
Siatka na ziemi – rozłożenie siatki ogrodowej na trawniku utrudni kotu chodzenie.
Kamienie, szyszki lub patyki – w miejscach, które szczególnie przyciągają kota.
4. Odstraszacze ultradźwiękowe
Działają na zasadzie emisji dźwięków niesłyszalnych dla ludzi, ale nieprzyjemnych dla kotów. Są bezpieczne i skuteczne.
5. Woda jako odstraszacz
Spryskiwacz z czujnikiem ruchu – kiedy kot wejdzie na trawnik, dostanie delikatny strumień wody.
Jeśli zauważysz kota, możesz go samodzielnie spryskać wodą.
6. Nieprzyjazna nawierzchnia
Koty nie lubią chodzić po ostrych, nierównych powierzchniach, więc można na brzegach trawnika rozsypać np. żwir, szyszki lub specjalne maty odstraszające.
No dzięki, to to wiem z neta. Zapachy na gnidę nie działają, jakiś mit. A reszta wymaga przebudowy ogrodu, co nie wchodzi w grę. Lubię go takim jaki był, zanim pojawił się srajec-nocny r🤬ajec.
Chyba żeby sąsiadkę w czapę. Za "kotka wychodzącego"... 😁
Taki sp🤬olony sierść sąsiadki op🤬lił wszystkie żywe stworzenia w okolicy. U mnie w ogrodzie wyp🤬ala pisklęta z budek lęgowych, wp🤬lił wszystkie żaby z oczka wodnego i ogólnie zero fauny oprócz tego sk🤬esyna. Do tego zrobili sobie z kolegami wychodek na moim trawniku.
I co c🤬jowi zrobić?
J🤬iec zabija dla zabawy.
Co myślicie?
Zamiast tyle p🤬lic tutaj już bys tego siersciucha dawno załatwił zamiast tyle "myslec" wez go złap skręć mu kark i powieś na drzewie jako przestrogę k🤬a
Zamiast tyle p🤬lic tutaj już bys tego siersciucha dawno załatwił zamiast tyle "myslec" wez go złap skręć mu kark i powieś na drzewie jako przestrogę k🤬a
Fajnie się p🤬li w necie. To weź i złap. Jak c🤬j sp🤬ala na sam mój widok.
Że nie wspomnę o skręcaniu kotu karku. Widać że nie masz pojęcia jak zwierze walczy o życie.
No ale dobra. Dziena za radę.