Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Antoni79 2025-05-02, 10:50 3
U mnie sierściuchy z ziemii zdejmowały jaskółki przed deszczem.
Zgłoś
JoSeed 2025-05-02, 11:03 35
Zuch kociambr! 😻
Zgłoś
Payan 2025-05-02, 11:05 2
animaplanet.com/sadistic 😒😂
Zgłoś
nowynick 2025-05-02, 11:19 24
Antoni79 napisał/a:

U mnie sierściuchy z ziemii zdejmowały jaskółki przed deszczem.

Jak z ziemi to były to raczej jerzyki niż jaskółki (w locie praktycznie nie do rozróżnienia dla takich znawców jak my)- zwłaszcza młode jak z jakiś przyczyn jest zmuszony do lądowania czy upadku ma za słabe skrzydła żeby się wzbić. Najłatwiej mu pomóc podrzucając go lekko (powinien odfrunąć), no chyba, że ma złamane skrzydło to lepiej nie A pomogać warto, bo te ptaki wpieprzają tysiące owadów dziennie. Mieszkam na warszawskiej Ochocie gdzie są obecnie liczne budki lęgowe dla tych ptaków. Żaden komar mnie nie uj🤬 od kilku lat
Zgłoś
mynameisgod 2025-05-02, 11:25 6
I to ja rozumiem prawdziwy drapieżnik - świeże mięso , a nie padlina ze sklepu ...
ale ponoć dzikie ptaki są twarde - kot poradzi jakoś
smacznego
Zgłoś
Shaolin_Majster 2025-05-02, 11:31 10
A ja gardzę sierściem, bo mam problem z takim od sąsiadki, co całą faunę w moim ogrodzie wymordował dla zabawy.... Nawet kutafon żabki z oczka wodnego wyłapał.
Ale już był temat poruszony w komentarzach, więc nie będę sam się dublował. 😋
Zgłoś
StaryPenera 2025-05-02, 12:20 4
Myślałem że gołąb nasra na kota 🙃
Zgłoś
pSTANLEY 2025-05-02, 12:47 4
Shaolin_Majster napisał/a:

A ja gardzę sierściem, bo mam problem z takim od sąsiadki, co całą faunę w moim ogrodzie wymordował dla zabawy.... Nawet kutafon żabki z oczka wodnego wyłapał.
Ale już był temat poruszony w komentarzach, więc nie będę sam się dublował. 😋

To mój j🤬y leń mając pod nosem gołębie które zaczynały się zagnieżdżać pod panelami słonecznymi nie kwapił się nawet żeby je przestraszyć. Dopiero kiedy wrzuciłem go na dach to je przepędził. Fakt, jest już stary, ale mógłby czasami jednak na coś zapolować.
U mnie koty sąsiadów srały i kupiłem odstraszacze ultradźwiękowe i problem się skończył, ale w twoim przypadku może to nie zadziałać bo prawdopodobnie będzie też uciążliwe dla fauny której mają bronić. Chyba pozostaje bardziej stanowcze rozwiązanie, na przykład wiatrówka.
Zgłoś
modified1 2025-05-02, 14:07 5
kiedyś było badanie przeprowadzane na gołębiach nazywało się chyba "taniec wody" i jak dobrze pamiętam wykazało że te ptaki to są totalne debile.
Zgłoś
Baronessa 2025-05-02, 14:44 4
Dobry myśliwy z tego kocura. U mnie po polu jakieś łacaje łażą i nawet kreta nie pogonią. Nic, tylko wystrzelać z wiatrówy...
Zgłoś
panar3 2025-05-02, 14:52 1
K🤬a, ślepy się robię od tych internetów! Przeczytałem: Miałczek NA obiadek i czekałem w strachu czy kota prund nie p🤬lnie... z tej gmatwaniny kabli. Uff...
Zgłoś
metyoo 2025-05-02, 15:00 3
StaryPenera napisał/a:

Myślałem że gołąb nasra na kota 🙃

on już na nic, ani nikogo nie nasra
Zgłoś
wonszzagrodowy 2025-05-02, 15:11 8
Jak zobaczyłem tyle kabli to myślałem że sierściuch się zaświeci chociaż...
Zgłoś
be 2025-05-02, 15:13 13
O jednego latajacrgo szczura mniej.
Żeby się tylko kociamber nie zatruł...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie