Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 14:47
KPO to nie darowizna!
specjal01 • 2025-08-09, 10:59
KPO to oprocentowana pożyczka, którą my wszyscy będziemy spłacać.

Pojechali do lokali, które otrzymały dofinansowanie z KPO. Cała prawda wyszła na jaw!

"Dobra. Stwierdziliśmy, że trzeba pojechać do lokali, które otrzymały dofinansowanie z KPO, a przy okazji poszukać muzeum ziemniaka czy solarium z mobilnym ekspresem do kawy za pół miliona złotych."
Cały film z Kanału Zero: youtube.com/watch?v=tMrC6N-guEA
Zmieniono 1 razy Zgłoś
pazuzu 2025-08-09, 12:00 13
Szkoda ze kanał zero nie był tak aktywny politycznie jak pis rozdawal kasę swoim sciemnionym fundacjom, wtedy jakoś cicho siedział a teraz nagle taki obrońca państwa 🤦‍♂️
Zgłoś
kaziuzlasu 2025-08-09, 13:52 10
pazuzu napisał/a:

Szkoda ze kanał zero nie był tak aktywny politycznie jak pis rozdawal kasę swoim sciemnionym fundacjom, wtedy jakoś cicho siedział a teraz nagle taki obrońca państwa 🤦‍♂️

Wtedy jeszcze nie było Kanału Zero (o ile dobrze pamiętam). Tak czy siak, Stanowski regularnie bywał w tym czasie gościem pana Obajtka w Orlenie. Kto nie wie o co chodzi, ten wie o co chodzi
Zgłoś
darek1234 2025-08-09, 17:06 1
Cała prawda wyszła na jaw! Niesamowite, cała, ale to cała prawda! Lepiej niż bóg
Zgłoś
bodi22 2025-08-09, 18:37 7
Jak tylko ogłosili ten KPO czułem, że głównym jak nie jedynym efektem będzie jeszcze większe zadłużenie (te pieniądze będzie trzeba oddać). No i może wzbogacenie się wąskiej grupy ludzi.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-08-09, 20:56 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ibrahim 2025-08-09, 22:57
Yebać władzę - każdą, jaka by nie była. Skvrfysyny pirtolone.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-08-09, 23:21 2
pazuzu napisał/a:

Co gorsza, pisiory rozdawały swoim kasę z polskiego budżetu, a KPO to kasa unijna, czyli głównie z kieszeni obywateli najbogatszych państw członkowskich, jak Niemcy, Francja.
Tylko się cieszyć, ale prawicowych smutasów nic nie zadowoli.
Zgłoś
jah1 2025-08-10, 8:59 2
pazuzu napisał/a:

Porównujesz dwie rożne rzeczy. Wydawanie na fundacje to w Zachodnim świecie, niestety, norma. I zapewniam, że wydatki PiS w tym względzie nie dorównują wydatkom tych tam twoich, którzy od 30 lat rok w rok wydają nasze ciężkie miliony na poziomie państwa, ale też, nawet dużo więcej, na poziomie samorządów. Wsparcie na pedałujących, na antifę, na gejowskie księgarnie itp, itd. Rozumiem, że to cię nie oburza i nie boli, a czasem nawet bywa przyjemne. Taki gust. Ale, na Boga! - to solarium i muzeum ziemniaka to w ramach jakich fundacji, orle?
Zgłoś
smc 2025-08-10, 10:54 3
Mnie też trochę skapło z KPO. Kryteria przyznawania były z dupy, wieęc zamiast ztobić remont czy naprawdę potrzebne prace, pokupowałem jakieś niepotrzebne rzeczy, na które byłoby mi szkoda swoich pieniędzy. Przynajmniej żona się cieszy z nich w domu.
Zgłoś
darek1234 2025-08-10, 12:18 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
jah1 2025-08-10, 12:21 1
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-08-10, 14:49 2
darek1234 napisał/a:

W moim mieście jest hotel/restauracja/dom weselny. Przed srajwidem radzili sobie tak sobie, nie najlepiej. Pierwsza decyzja z tytułu utraconego dochodu w przeciągu 3 miesięcy srajwidu opiewała na kwotę 650 000 zł. Gdy to zobaczyłem to mi szczeka opadła! Takich było wielu, Pierdnij i Spocznij rozdawało kasę na lewo i prawo, wystarczyło zawiesić działalność i tym samym potwierdzić srajwidową bzdurę.

Najgorsze, że kasę z KPO dostali ci, co wtedy przetrwali i którzy jej już nie potrzebują. Kto wtedy splajtował i zamknął interes, nie dostał dziś nic.

Ale to nie wina Tuska, jak twierdzą pisiory, tylko wina idiotycznych kryteriów, które wymyśliła Bruksela. Myślę, że Tusk popełnił ogromny błąd zapowiadając śledztwa i rozliczenia, bo wziął tym samym winę na siebie. Trzeba było zrobić jak pisiacy z willami Czarnka - wyśmiać i arogancko odpowiedzieć, że "przynajmniej dostali zwykli ludzie, a nie Rydzyk".
Ta władza nie potrafi robić propagandy, powinni uczyć się od PiS.
Zgłoś
Manolito666 2025-08-10, 21:33 2
Zgłoś
Mar1an 2025-08-11, 23:29 1
pazuzu napisał/a:

więc teraz też powinni milczeć? O to ci chodzi?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem