👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Kiedyś dużo jeździłem na quadach(zawsze pełna kultura) i takich przypadków jak ten było multum, właśnie tacy debile rozwieszają stalowe linki między drzewami czy rozkładają brony w trawie nie wiem czym się kierują.
@up I to jest właśnie głupie co komu przeszkadza jazda quadów po leśnych duktach? Też jestem przeciwny rozjeżdżaniu lasu czy jeździe po parkach krajobrazowych, narodowych, czy uczęszczanych przez spacerowiczów. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.
@up I to jest właśnie głupie co komu przeszkadza jazda quadów po leśnych duktach? Też jestem przeciwny rozjeżdżaniu lasu czy jeździe po parkach krajobrazowych, narodowych, czy uczęszczanych przez spacerowiczów. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.

a czy twój maleńki móżdżek jest w stanie pojąć, że są inne sposoby na rozwiązanie problemu niż rzucenie w kogoś pustakiem?

maciek24043 napisał/a:
a czy twój maleńki móżdżek jest w stanie pojąć, że są inne sposoby na rozwiązanie problemu niż rzucenie w kogoś pustakiem?
Co ma piernik do wiatraka? Nie mieli prawa tamtędy jechać i koniec.
Co do tych innych metod, przeczytaj wypowiedź Turkucia i powiedz mi o tych metodach.

lg0r napisał/a:
Poza tym drogi wewnętrzne, takie jak np. między polami są wyłączone spod prawa (częściowo) można z tego co pamiętam jeździć po nich nawet ciężarówką z zestawem bez prawka i uprawnień, ale na trzeźwo.
A jeżeli był to teren prywatny?

W moich oczach osoba jeżdżąca po lesie crossem (samochodem, quadem, motocyklem) jest po prostu przestępcą, zwłaszcza jak nie zatrzymuje się gdy ja mu nakazuję. Takie jest prawo, ja również bardzo chętnie bym wiele ciekawych czynności wykonywał ale mi nie wolno. Torów jest mało, owszem jednakże nigdy nie było inicjatywy by takie wyznaczyć (przynajmniej ja o takiej nie słyszałem) - a to nie jest w interesie moim na pewno by z takowymi wychodzić; nie mam na to czasu. Widzę natomiast chamstwo jeżdżących. Panie Igorze, z całym szacunkiem ale prawo nie jest po to by je łamać - może trzeba spróbować porozmawiać z leśniczym, który na danym obszarze lasu jest zarządcą i spróbować się dogadać gdzie i jak można by to nie przeszkadzało nikomu lub robiło to w niskiej szkodliwości. Ze mną nigdy nikt nie próbował tak rozmawiać, a na pewno wskazałbym miejsce gdzie można by ewentualnie pojeździć - na pewno również chciałbym by taka osoba mi pomogła wskazać osoby, które las niszczą. Bądźmy rozsądni, taki stan jak panuje teraz jest nie do przyjęcia - dla żadnej ze stron. Raz jeden crossowiec chciał mnie przejechać. Tak bardzo nie chciał być złapany. Innym razem uderzył motocyklem w drzwi mojego samochodu bo nie miał jak mnie wyminąć bez zatrzymania. Owy mężczyzna (na filmie) mógł mieć jeszcze bardziej przykre doświadczenia jak ja. Oczywiście to nie oznacza, że kolejną osobę na motocyklu powinno się atakować. Mimo wszystko czasami mam ochotę po prostu "odstrzelić" takie osoby. W stanach myślę, że nikt by się nie patyczkował. Nie chcę by ktoś moje słowa odbierał jako atak, po prostu ja nawet nie mam możliwości porozmawiać z osobami jeżdżącymi by znaleźć jakieś rozwiązanie, a muszę również zauważyć, że i przez wyrwy w drodze, pozostawione przez motory zawieszenie moich samochodów ulega zniszczeniu - a ja tam pracuję, muszę jeździć samochodem po lesie. Nie chciałbym się rozpisywać, ale myślę, że nawet nie macie pojęcia na czym tak na prawdę polega praca służb leśnych. Dziękuję za uwagę:- )

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie