Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:13
Za obrazę uczuć religijnych powinni odpowiedzieć parafianie z Psar w Wielkopolsce. Ksiądz w poruszającym liście ujawnił, że padł ofiarą uporczywego nękania z ich strony. "Skąpcy" i "głupcy" dali mu tylko 10 tysięcy złotych, a chciałby trochę więcej.

aszdziennik.pl/128377,parafianie-zniewazyli-ksiedza-z-wielkopolski-dal...

To nie pierwszy "wyczyn" w jego wykonaniu...

Dla niedowiarków
iturek.net/fakty/nadeslane/przykona-cena-drzwi-a-ofiarnosc-mieszkancow...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
LOOFAH 2020-01-02, 7:10
ziomandrzej napisał/a:

Ksiądz o postawie roszczeniowej... Źle wybrał zawód, mógł zostać alkoholikiem.

Ale chociaż nazwisko ma odpowiednie. No, mógłby jeszcze w skarbowym pracować.
Zgłoś
mrokussw 2020-01-02, 8:39 1
Wystarczy sprawdzić co znaczy ten wers żeby wiedzieć że to ściema
1220 Lecz Bóg rzekł do niego: "Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie; komu więc przypadnie to, coś przygotował?"
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-02, 8:50 2
Gdzie są te czasy, kiedy stolarze by księdzu zrobili po kosztach drzwi rzeźbione, o jakich się nikomu w Watykanie nie śniło... Co za koszmarny czas nastał, że dziś jak widzą, że chodzi o kler, to dają ceny zaporowe...
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-01-02, 8:50 3
mrokussw napisał/a:

1220 Lecz Bóg rzekł do niego: "Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie; komu więc przypadnie to, coś przygotował?"

To kwestia interpretacji.
Np.
"(Nie dałeś na drzwi) Głupcze niedługo umrzesz, komu przypadną Twoje majątki? Bogu, czy rodzinie walczącej przy bombonierze o spadek?"

Natomiast co do ściemy nie masz racji, to autentyczny fakt. Aszdziennik to była podpucha, dowiedziałem się o tym z lokalnego portalu.
Zgłoś
mam_racje 2020-01-02, 9:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-02, 9:57 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-01-02, 10:06 1
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-02, 10:11 1
Zgłoś
szympas1 2020-01-02, 11:34
Mnie zastanawia jaki wiejski ksiądz tworzy zdania typu "Wielki szacun".
Zgłoś
bigsexy 2020-01-02, 11:39 1
Zgłoś
Czerstwy 2020-01-02, 11:43 2
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-02, 11:59 3
Zgłoś
freaky 2020-01-02, 12:13
Mają wprowadzić płatność kartą zamiast klasycznej "tacy". Teraz nie tylko będą wiedzieć ile, ale i kto.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-01-02, 12:37 3
Tu nie jest problemem, że ksiądz zbiera. Niech zbiera... i każdy, który chodzi do kościoła powinien dać, ale dać tyle, ile uważa. Chce dać 10zł? Niech da 10zł, chce dać 1000? Niech da. Ale problem jest w tym, że ksiądz założył sobie minimalną wpłatę 50zł od gospdarstwa/rodziny/domu. I teraz pytanie. Czy ta kwota prawie 30tys to ilość rodzin w parafii x 50zł?
A jak ktoś nie chodzi do kościoła? Jak jest niewierzący? Jest ateistą? Albo uważa, że to, co daje na tacę wystarczy?
Więc nie jest problemem zbieranie na drzwi, choć suma 30tys na drzwi do plebani musi zastanawiać i rodzić podejrzenia wałka.
Problem w tym, że ksiądz uważa, że się mu NALEŻY i to od każdej rodziny. I robi taką szopkę...
I ten temat nie założyłem bo jestem (wojującym) ateistą, wręcz przeciwnie. Tylko tacy jak ten ksiądz niszczą Kościół.

Kolejny rodzynek

Zgłoś
PieronJasnySzlag 2020-01-02, 12:59
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem