Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Książki dla kobiet
maggie • 2014-02-05, 13:28
z drugiej strony świerszczyki i programy telewizyjne czytane na kiblu to też nieczytanie książek

podpis użytkownika

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Zgłoś
thoruus 2014-02-06, 19:13 6
Nie ilość lecz jakość liczy się!
Zgłoś
kulawyyogi 2014-02-06, 19:41
jak to czytanie na kiblu to nie czytanie ? na tronie przeczytałem najlepsze książki
Zgłoś
S................l 2014-02-06, 20:15 3
Cytat:

nieczytanie
nieczytanie
nieczytanie
nieczytanie
nieczytanie

No k🤬a, nareszcie ktoś, kto zna język polski! Piwo!
Zgłoś
maggie 2014-02-06, 20:41 3
Stetryczały_Sk🤬iel napisał/a:

No k🤬a, nareszcie ktoś, kto zna język polski! Piwo!

polonistyka się kłania

wiem wiem, zmywak w Anglii czeka

podpis użytkownika

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Zgłoś
grey_warden 2014-02-07, 9:07
W sumie obie formy są poprawne. "Nieczytanie" określa jakby stan, jest rzeczownikiem, ale "nie czytanie" jest już zaprzeczeniem czytania, co sprawia, że całe wyrażenie ma charakter czasownikowy.

PS. Informatyka, nie polonistyka

podpis użytkownika

In War, Victory. In Peace, Vigilance. In Death, Sacrifice.

Śmierć to nie koniec. Śmierć jest jedynie kolejną ścieżką, którą wszyscy musimy podążyć.
Zgłoś
maggie 2014-02-07, 11:11 1
@up, zastosowałam tą formę jako opisanie stanu, więc wygrałam

podpis użytkownika

Zgłoś
grey_warden 2014-02-07, 16:18
@maggie, i prawidłowo, zimne piwko za znajomość meandrów języka polskiego!

podpis użytkownika

In War, Victory. In Peace, Vigilance. In Death, Sacrifice.

Śmierć to nie koniec. Śmierć jest jedynie kolejną ścieżką, którą wszyscy musimy podążyć.
Zgłoś