📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:38

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Cytat:
na jezdni bedac jednosladem moge zajmowac caly pas, jechac jego srodkiem,
po co tyle pisać, jeśli po tym zdaniu już widać, że nie masz pojęcia o przepisach
i tak wszyscy zginiecie ! kierowcy, motocykliści, maszyniści, piloci i motorniczy z tramwaju też. ! wszyscy BUAHAHAHA

pakicito napisał/a:
po co tyle pisać, jeśli po tym zdaniu już widać, że nie masz pojęcia o przepisach
a czy w mojej wypowiedzi powoluje sie na przepisy?

Jesli az tak bardzo temat przepisow ci lezy na sercu, to poczytaj troszke i zorientuj sie ze nie w kazdym kraju panuja identyczne, jesli cie to nie interesuje bo jezdzisz t ylko po Polsce, to coz twoja strata

Nie bede poruszal juz kwestii czy powinno sie zawsze i wszedzie przestrzegac wszystkich przepisow nie zastanawiajac sie nad ich uzasadnieniem i wymogami zaistanialej sytuacji, kazdy i tak robi jak uwaza.
@cichy1124
Napisałeś że:
"wyprzedzanie z prawej strony jest
dopuszczalne:
* na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu,
* na jezdni jednokierunkowej,
* na jezdni dwukierunkowej jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze
zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do
jazdy w tym samym kierunku. "
i tu moje pytanie który rodzaj drogi z wyżej wymienionych występuje na filmiku?
Napisałeś że:
"wyprzedzanie z prawej strony jest
dopuszczalne:
* na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu,
* na jezdni jednokierunkowej,
* na jezdni dwukierunkowej jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze
zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do
jazdy w tym samym kierunku. "
i tu moje pytanie który rodzaj drogi z wyżej wymienionych występuje na filmiku?
@oskiboski
Już nie chodzi teraz o most, gościu dość miał miejsca zeby wyprzedzić prawą stroną, a że większość wypadków powodują kierowcy samochodów, którzy nie mają pojecia o jeździe motocyklem(osoby takie jak ty) i nawet nie popatrzą czy ktoś sie próbuje wyprzedzić. A to jest normalne w takich warunkach.
@Mati4400
jest to odcinek drogi z wyznaczonymi pasami ruchu.
w sumie tego nie mozna nawet do konca nazwać wyprzedzeniem, bo wyprzedzanie wiąze sie ze zmiana pasa ruchu, a jeśli kierowca jest w miare kumaty to na jednym pasie mieści sie samochów i motocykl, tak jak tutaj.
Już nie chodzi teraz o most, gościu dość miał miejsca zeby wyprzedzić prawą stroną, a że większość wypadków powodują kierowcy samochodów, którzy nie mają pojecia o jeździe motocyklem(osoby takie jak ty) i nawet nie popatrzą czy ktoś sie próbuje wyprzedzić. A to jest normalne w takich warunkach.
@Mati4400
jest to odcinek drogi z wyznaczonymi pasami ruchu.
w sumie tego nie mozna nawet do konca nazwać wyprzedzeniem, bo wyprzedzanie wiąze sie ze zmiana pasa ruchu, a jeśli kierowca jest w miare kumaty to na jednym pasie mieści sie samochów i motocykl, tak jak tutaj.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie