Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Kurczak na wyspach
S................6 • 2014-03-18, 22:34
Niech mi ktoś wytłumaczy bo mieszkam na wsi i się nie znam...

Czy tu chodzi o szczerość producenta czy o to, że ludzie to debile i nie czytają co na opakowaniu ?



Kurczak bez zawartości mięsa ? Tzn. zmielone k🤬a pióra, dzioby i kurze łapki czy coś ??

Materiał własny - jak się nie podoba to wiecie co z tym zrobić...
Zgłoś
Avatar
visitor1 2014-03-19, 18:53
Firma Quorn zajmuje sie upodabnianiem weganskiej i wegetarianskiej papki do potraw miesnych.

podpis użytkownika

Nobody can hurt me without my permission...
Zgłoś
Avatar
s................c 2014-03-19, 20:13
Jestem mięsożercą, na quorn wegański natknąłem się w Anglii i muszę przyznać, że byłem pod wielkim wrażeniem tego co można z tego przyrządzić. Było to 15 lat temu i nigdzie nie mogłem znaleźc na ten temat żadnych informacji. Teraz sprawa ma się nieco inaczej i wiem, że:
"Białko grzybowe powstaje w procesie fermentacji pleśni, a struktura jego grzybni przypomina zwierzęce włókna mięśniowe. W produkcji quorna używa się glukozy, witamin i składników mineralnych. Jeśli kogoś nie przekonuje używanie pleśni do produkcji żywności, to warto przypomnieć, że wiele innych produktów również otrzymuje się dzięki enzymom produkowanym przez te grzyby i wykorzystywanym w procesie fermentacji. Można tu wspomnieć choćby sery dojrzewające, sos sojowy, miso i tempeh."
Poza tym, że nie brzmi to smacznie (zaręczam jednak, iż tragedii nie ma) są też i i minusy:
"Istotnym problemem może być za to alergia. Kilka lat temu, po wprowadzeniu quorna na rynek, około 50 proc. osób zgłosiło mniej lub bardziej zaawansowane objawy alergii (głównie silne wymioty i biegunki). Ze względu na to, że quorn powstaje z pleśni Fusarium venenatum, jego białko może powodować alergie. Ponadto zawiera też białko jaja i mleka, które są znanymi alergenami. "
Smacznego, spadam dokończyć swoje hamburgery.
Zgłoś
Avatar
M................n 2014-03-20, 0:10
Nie slyszales nigdy o substytucie miesa?
Zgłoś
Avatar
przemas1234 2014-03-20, 8:08
wp🤬laj sie nie pytaj ,nie pasi żryj gówno

podpis użytkownika

Zgłoś
Avatar
w................t 2014-03-20, 9:34
ehhhh... chcecie wp🤬lać mięso okej, ja sobie jem warzywa, owoce, orzechy, pestki i cały inny kit.

Mi to pomaga, mam więcej energii, lepsza pamięć lepszy seks (nie, nie z ręką )
Zajebiście lubię smak smażonego mięsa- wołowiny, drobiu, ryby, wieprzowiny... Nawet teraz jak to pisze miałbym chęć z jeden stek z karkówki wszamać.
Są jednak ważniejsze sprawy niż smak i pełen brzuch.
Bo celem życia nie jest tylko dobrze się nażreć, naj🤬 i wyspać... A jeśli dla Ciebie tak to właśnie wygląda mogę Ci przywieść sznur
Ja wybieram zdrowie i nie mam zamiaru wspierać was i waszego "zdrowia" na starość (dopłacać do służby zdrowia do zusu itp.)

Lubicie jeść mięso spoko, ale k🤬a nie wp🤬lajcie się w sprawy innych ludzi bo wasze zdanie jest mniej warte od mojej zdrowej "wegetariańskiej" kupy
Zgłoś
Avatar
dodii 2014-03-20, 23:38
To jest sztuczne mięso, soja zwał jak zwał. Po prostu autorze nie wiesz co tam masz i tyle. Standard na wyspach.
Zgłoś