Ostatnio spotkała mnie taka sytuacja:
Siedzę sobie w kościele, patrzę, siedzi jakiś młodziak i ordynarnie pali papierosa!!!
Szok...byłem tak zdruzgotany, że z wrażenia wypadła mi ręki flaszka...
Nie wiem jak wy ale ja zglodnialem i ide zrobic sobie kanapki. Zrobic komus??
nie, ale możesz mi zrobić kawe z mlekiem

ej kozaki stawiam bilet do iranu każdemu, kto poleci tam i założy na ulicy koszulkę z podobnym obrazkiem, tylko zamiast krzyża będzie półksiężyc...i co dzielne k🤬y? kto chętny? katolicy trzymają jednak poziom, bo ja na ich miejscu przyp🤬oliłbym śmieciowi, który obraża to w co wierzę.
c🤬j mnie boli co jest w Iranie, żyjemy w Polsce

Ostatnio spotkała mnie taka sytuacja:
Siedzę sobie w kościele, patrzę, siedzi jakiś młodziak i ordynarnie pali papierosa!!!
Szok...byłem tak zdruzgotany, że z wrażenia wypadła mi ręki flaszka...
to ja dorzucę też coś w ten deseń:

ch*j mnie boli co jest w Iranie, żyjemy w Polsce
więc dziękuj bogu katolików, których jest tu 90%, że są bardziej tolerancyjni wobec ateistozjebów niż muzułmanie

Pytanie do katolików: czego Wy szukacie na tym portalu? Pytam poważnie
w interesie właściciela tej strony jest aby była ona jak najpopularniejsza. biorąc pod uwagę fakt, że 90% ludności polskojęzycznej to katolicy to prędzej ty stąd wylecisz. poważnie.

A ja dziś będę głosem rozsądku, tak dla odmiany. Przytoczę coś co kiedyś ktoś tu już napisał:
"Religia to kwestia intymna i prywatna jak k🤬s.
Jedni ją mają inni nie, ale zj🤬e jest łażenie i machanie k🤬sem po ulicy, a już najgorsze jest gdy ktoś na siłę wkłada go dzieciom do głowy"
Po c🤬j się kłócić, p🤬lić że polska w 90% to kraj katolicki. Teoretycznie nawet taki ja jestem wpisany jako katolik, bo jak byłem mały to jakiś zjeb w sukience polał mnie wodą i wpisał do swojej magicznej książki, byłem zbyt mały by się bronić.
Po c🤬j p🤬lić o tym co by się działo gdyby ktoś coś takiego zrobił w kraju arabskim. A co gdyby takie coś odj🤬 za czasów inkwizycji? Araby dziś by go albo zabili albo postraszyli, a inkwizycja torturowała by go, wymusiła na nim przyznanie że jest tylko jeden prawdziwy bóg a dopiero potem zamęczyła na śmierć. Więc też argument c🤬jowy. Fanatyzm i głupota to nie cecha religii, tylko debili którzy ślepo podążają za czymś czego nie rozumieją, a co potrafią wykorzystać ich przywódcy którzy na tym zyskują.
Może po prostu bądźmy dobrymi, rozważnymi ludźmi i nie wp🤬lajmy się w cudze życie. Nie wmawiajmy im jak mają żyć, sami nie będąc szczęśliwi, tylko powtarzając coś przeczytane w magicznej księdze.
Amen k🤬a.

Po ch*j pie**olić o tym co by się działo gdyby ktoś coś takiego zrobił w kraju arabskim. A co gdyby takie coś odj***ł za czasów inkwizycji?
nie obchodzi cię co się dzieje dzisiaj w iranie, a obchodzi cię co się działo 500 lat temu

Może po prostu bądźmy dobrymi, rozważnymi ludźmi i nie wpie**alajmy się w cudze życie. Nie wmawiajmy im jak mają żyć, sami nie będąc szczęśliwi, tylko powtarzając coś przeczytane w magicznej księdze.
i nie wp🤬lajmy się do ludzi z hasłami w co mają nie wierzyć, nawet jeśli według niektórych są to tylko zapiski w magicznej księdze

Jeśli tak bardzo ci zależy - to możesz iść do parafii swego "chrztu" i tam wystosować podanie, że się zrzekasz i nie chcesz być nadal członkiem tej a tej wspólnoty, to samo czynisz w parafii, do której przynależysz oficjalnie, chyba, że to jedna i ta sama. To nie takie trudne i nie polega to na bieganiu z papierami od księży do księży. Ile jeszcze będzie dyskusji i płaczów o tym, że nie chcesz być katolikiem, ale musisz, bo tak Ci rodzice kazali

I nie bierz tego do siebie, po prostu nie rozumiem kolejnej osoby, która jest "katolikiem z przymusu".
K🤬a spodziewałem się większych walk w komentarzach. No ale c🤬j święta, mnie też nie było.
bo katolicy pojechali pod pałac prezydencki zająć dobre miejsca

no i penier999, który lubi wieczorami zwalić sobie do zdjęć k🤬sówbo katolicy pojechali pod pałac prezydencki zająć dobre miejsca
na forum zostały tylko niedobitki, których nie stać na bilet do warszawy
![]()