Mariusz Szczygieł w czeskim talkshow 7 Padu.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:19
jak to z tymi Czechami w końcu jest? Bo chcę się wybrać w następnym roku na jakieś tournee autkiem po tym kraju i nie wiem do końca czego się spodziewać. Interesuje mnie podejście do Polaków w czeskich pubach, dyskach, co kobiety tamtejsze o Polakach myślą
no i piwo czy daje się wypić.
@RockyWood - jeżeli chcesz poderwać Czeszkę jako "Polak" to nie dasz rady, ze wszystkich narodów słowiańskich Czeszki są najmniej puszczalskie! I znają sytuację ekonomiczną kraju z którym sąsiadują, ale tak jak Polki, Ukrainki, Rosjanki etc leca niemiłosiernie na obcokrajowców, więc musiszz sobie wyrobić dobrze angielski albo niemiecki (ale nie na poziomie "Jawohl, szajse, ganc gut!" tylko z pieknym, lokalnym akcentem żeby się nie połapała) i udawać bogatego Niemca bądź Anglika. A co do facetów - jak pójdziesz do pubu i powiesz, że jesteś Polakiem to trzeźwego Cię nie wypuszczą
tylko przygotuj dobrze pęcherz bo będziesz musiał wypić każde lokalne piwo z nimi, a jest ich sporo! Czesi to chyba najfajniejsi ludzie na Ziemi i nei da się ich nie lubić!
trzeba być idiotą żeby nie zorientować się co znaczy "koureni zakazano".
Halo, halo, tu radio Praha,
my się nie boimy tylko mamy stracha.
my się nie boimy tylko mamy stracha.
@bloodwar - Panie, co Pan pierdzielisz o tych czeskich kobitach?! Na Redtube jest cały kanał "Czech Streets" gdzie za konkretną sumę pieniędzy te panny robią wszystko! A tak poza tym pamiętam piękną historię, jak to gadając z czeskim taksówkarzem powiedziałem, że jesteśmy z zachodu (ja z moją kobitą, i nie chodzi mi tu o Hameryke, tylko położenie Polski względem Czech), podczas gdy w Czechach słowo "zachód" oznacza kibel. Mimo podobieństwa naszych języków można się ładnie jebnąć w rozmowie. A tak poza tym jak można nie lubić Czechów ? Przecież to oni wymyśli krecika C;
No to jebłem się w rozmowie 2 razy, bo chodziło o położenie Czech względem Polski.
ja mam w pracu 3 czeszki i o ich moralnosci mozna by wiele gadac
@czochu. Już miałem pisać o czech streets. Zajebista seria ;D
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie