Człowiek, który występował jako tłumacz języka migowego podczas wystąpień najważniejszych polityków świata, wykonywał gesty, które nie miały żadnego znaczenia. Po prostu machał rękami, udając że tłumaczy
Cz🤬ch wykombinował że będzie machał łapami, zgarnie po wszystkim kase (albo parę krów)
a i tak nikt się nie zoriętuje
no bo przecież ilu znacie głuchoniemych?
wincyj
po prostu w innym dialekcie migał
Konto usunięte
2013-12-12, 10:48
ta murzynka tez wymac🤬je rekami i nic nie rozumie, takze w czym problem??
Niesłyszący od urodzenia nie myśli w żadnym języku z prostego powodu żadnego w życiu nie słyszał.
Myśli za to obrazowo, chyba nazywa się to myślo-kształty.
Konto usunięte
2013-12-12, 12:03
Cytat:
no bo przecież ilu znacie głuchoniemych?
Nie zadaję się z głuchoniemymi bo są ch*jowi na karaoke.
Wyr🤬ał system
Konto usunięte
2013-12-12, 13:43
Raskolnikow napisał/a:
Beka z gluchoniemych po calosci ;D Nie mam nic do nich, po prostu niezle cz🤬ch zagral. A o samym Mandeli mozna wiele powiedziec, ale nic dobrego.
Ty chyba z gównem mózg zamieniłeś i go wysrałeś.
Konto usunięte
2013-12-12, 16:11
kurczasty napisał/a:
Niesłyszący od urodzenia nie myśli w żadnym języku z prostego powodu żadnego w życiu nie słyszał.
Myśli za to obrazowo, chyba nazywa się to myślo-kształty.
A czytaja we wszystkich jezykach w standardzie czy jak? Moze nie da rady sie nauczyc czytac jak nie slyszysz? hmm
Konto usunięte
2013-12-12, 16:26
Newsweek kłamie w c🤬j. Może i jest to trochę poj🤬e, ale język migowy w każdym kraju jest inny i teraz robią bekę z tego głupcy.
Murzyn na pogrzebie udawał że zna język migowy, a ci z telewizji udawali że rozumieją tą co rzeczywiście jest głuchoniema
mam w pracy kilku takich ludzi co nie slysza, smiesznie to wyglada jak rozmawiaja, ale pracuja normalnie, jak mysla tego nie wiem ale pracownicy z nich lepsi niz niektorzy normalni
Konto usunięte
2013-12-12, 17:53
@ dzikijednorozec a gówno prawda że język migowy na całym świecie jest taki sam! każda rodzina posługuje się charakterystycznymi znakami (tak jakby gwara) i gwarantuje Ci że w każdym kraju jest inny. Podjeli próbe zunifikowania jezyka migowego ale jeszcze sie z taka osoba nie spotkałem. Sie k🤬a nie znasz to nie p🤬l głupot.
Cz🤬chy pomyślały "O kurde! Zjadą osobistości z całego świata. Wszystko musi wyglądać jak w niemczech. OK mamy podest, mamy ambonke itd. ale czegoś brakuje... ach tak! Tłumacz migowego, przecież musi być światowo, co z tego, że mamy w dupie głuchych. Dobra to... hmmm... o ty, tak TY koło palmy wskakuj w garnitur i będziesz machał rękami" -jakoś tak to widzę.
1:18 Co to/kto to k🤬a jest?
Konto usunięte
2013-12-13, 0:33
Nie widziałem filmu i nie czytałem komentarzy - jechać mnie aż zacznę krzyczeć.
Taki psikus a propos języka migowego - jeżeli do tej pory mieliście go za esperanto to wyprowadzę Was z błędu - każdy kraj ma !!niezależny!! język migowy. To śmieszne, ale prawdopodobnie migał po afrykańsku xD