100 tys na rok to minimum aby godnie funkcjonowac jako rodzina (przyzwoity samochód w leasingu, kredyt mieszkaniowy, kupic sobie coś do domu raz na jakiś czas, popłacić rachunki, telefony, ubezpieczenia etc., samo przedszkole dla 1 dziecka to min. 600 zl/m-c.) i ja tu nie mówię o żadnych szaleństwach typu wakacje za 10.000 2 razy do roku.
józekdeluxe napisał/a:
100 tys na rok to minimum aby godnie funkcjonowac jako rodzina (przyzwoity samochód w leasingu, kredyt mieszkaniowy, kupic sobie coś do domu raz na jakiś czas, popłacić rachunki, telefony, ubezpieczenia etc., samo przedszkole dla 1 dziecka to min. 600 zl/m-c.) i ja tu nie mówię o żadnych szaleństwach typu wakacje za 10.000 2 razy do roku.
100 tys rocznie? to jakieś 8-9 tys miesięcznie. Kto tyle dostaje? Za dużo mniejszą kwotę można normalnie funkcjonować. Zejdź na ziemie ćwoku.
konto usunięte
2015-08-30, 13:33
Moja zażądała by od razu 200 000
crossdressphyxia napisał/a:
100 tys rocznie? to jakieś 8-9 tys miesięcznie. Kto tyle dostaje? DZa dużo mniejszą kwotę można normalnie funkcjonować. Zejdź na ziemie ćwoku.
Napisałem "przychód na rodzinę" czyli dochód całkowity roczny netto na gospodarstwo domowe. Zrozumiałeś czy wytłumaczyć jeszcze raz ćwoku?
konto usunięte
2015-08-30, 17:06
I mówił też o godnym życiu. Ale większość już się przyzwyczaiła do bycia niewolnikami i trudno im wyobrazić sobie godne życie.
konto usunięte
2015-08-30, 18:33
lerarz to lekarz dla impotentów