👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pietrushka napisał/a:
Jak chce robić dymy o przepisy niech napisze pismo w którym chce się spotkać z prawnikiem danej firmy i omówić sposób co i jak jest oznakowane. To jest osoba kompetentna która odpowie "audytorowi" na jego pytania z zakresu prawa a nie czepia się starych i schorowanych ludzi którzy napewno mają dość stresu poza pracą na codzień, jeszcze przyjdzie taki rzep i na siłe chodzi i zwraca twoją uwage żebyś tylko się nim zainteresował i poświęcił mu czas.
Nie wiem dlaczego on miałby się spotykać z jakimiś prawnikami z firmy i omawiać z nimi oznakowanie ich obiektów. Przeważnie to oznakowanie tam jest, wisi sobie i audytorowi to nie przeszkadza. Na chwilę obecną to oznakowanie nie ma jednak mocy prawnej poza terenem firmy. Mogą mieć zakaz fotografowania i nagrywania dźwięku, ale dotyczy to tylko i wyłącznie terenu firmy, na który audytor nigdy nie wchodzi.
Jesteś kolejną osobą, która próbuje odwrócić kota ogonem. To Ci panowie z ochrony często zaczepiają jego. "Dymy" o przepisy zaczynają się jedynie, gdy to Ci panowie próbują wymyślać przepisy, których nie ma. Ja rozumiem, że często nie ma w tym ich winy, sami często mówią, że szef im kazał, dyrekcja kazała, itd. Jestem w stanie zrozumieć, że taką mają pracę, wykonują obowiązki i często pewnie boją się odmówić wykonania jakiegoś polecenia bo jeszcze stracą pracę. Często takie sprawy są załatwiane inaczej, uwierz mi, że również na filmach jest to pokazane. Jeżeli ktoś podchodzi i pyta co się dzieje, dostaje odpowiedź, wszyscy się rozchodzą i jest ok. Niestety większość z nich ma podejście bardzo roszczeniowe, próbuje mówić ludziom co mają robić poza terenem firmy.
Pietrushka napisał/a:
Osobiście na miejscu ochroniarza zabrałbym mu jak najszybciej cały jego sprzęt bo utrwalił tam mój wizerunek a ja sobie tego nie życzę w żadnej postaci bo mam takie prawo.
Nie masz takiego prawa. Nagrywanie w miejscach publicznych jest dozwolone, również wizerunku innych osób. Rozpowszechnianie takich nagrań to już inna sprawa.
Pietrushka napisał/a:
(...) szuka zadymy na JEGO terenie (...)
Nie jest na JEGO terenie. Nie rozumiesz tego czy rżniesz głupa aby manipulować ?
Kluczowa sprawa - audytor jest w miejscu publicznym i zakazy zakładowe jego i żadnego przechodnia w najmniejszym stopniu nie dotyczą.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie