Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Łódź wprowadza karty rabatowe dla gejów i lesbijek
konto usunięte • 2013-05-18, 11:57
Artykuł skopiowany ze strony www.dzienniklodzki.pl:
Łódź ma pierwszą w Polsce kartę rabatową dla gejów i lesbijek. Zniżki dla posiadaczy Queercard oferują lokale gastronomiczne i sklepy.
Queercard wypuściła jesienią Fabryka Równości - łódzka organizacja reprezentująca mniejszości seksualne. - Postanowiliśmy stworzyć mapę miejsc przyjaznych osobom nieheteroseksualnym, w których nikt nie będzie wyśmiany ani wyrzucony. Karta z rabatami jest dodatkiem do projektu - wyjaśnia Damian Graczyk, prezes Fabryki.

Posiadacze karty mogą uzyskać od złotówki do 10 proc. zniżki w lokalach, salonach fryzjerskich i sex-shopach. Karta wystartowała z 10 firmami, teraz jest ich 20, dołączają się kolejne.
- Na początku wysłaliśmy zaproszenia do zaprzyjaźnionych lokali, teraz firmy same się do nas zgłaszają - zapewnia Damian Graczyk.

Zniżki oferują m.in.: kawiarnia w Muzeum Sztuki w Łodzi, sklep Pan Tu Nie Stał, klub Narraganset i herbaciarnie Niebieskie Migdały. - Przyłączyliśmy się do akcji, bo w naszych lokalach obowiązuje tolerancja. Na drzwiach mamy specjalne naklejki - mówi Joanna Maciejewska-Sieniawska, właścicielka "Migdałów".

Wydano już 1,5 tys. kart. Można je uzyskać bezpłatnie w Fabryce Równości i na organizowanych przez nią imprezach. Przy jej wydawaniu nikt o orientację seksualną jednak nie pyta, mogą ją dostać wszyscy. - Karta dostępna jest dla wszystkich, którzy czują się związani z naszym środowiskiem - mówi Damian Graczyk.

Podobne karty funkcjonują w innych krajach, np. niemiecka Queercard daje zniżki na samochody, hotele i... szkła kontaktowe

Nie wydaje mi się, że było, bo to świeża sprawa
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-05-19, 21:24 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
andrewerty 2013-05-19, 21:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 21:37 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 21:50
Zgłoś
~LeweOkoSaurona 2013-05-19, 22:06 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 22:23 1
Bardzo dobrze że tak się dzieje. Mamy teraz całą listę miejsc w które nie wolno chodzić, niech pedały je utrzymują zobaczymy ile pociągną i odechce się głupich pomysłów w przyszłości.
Zgłoś
irish 2013-05-19, 22:55
krótka piłka, omijać lokale promujące pedalstwo i tyle.
dlaczego ja nie mam zniżek za to że ide gdzieś z dziewczyną?
Zgłoś
Zet. 2013-05-19, 23:09 1
@up

Bo masz 32 lata, siedzisz na sadolu. A to znaczy że albo nie masz dziewczyny albo ma penisa czyli łapiesz się na zniżkę
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 0:58
Zgłoś
Caban1908 2013-05-20, 1:24
Zgłoś
~LeweOkoSaurona 2013-05-20, 10:44
Cytat:

Z tego co mówisz wynika, że połowa społeczeństwa jest homoseksualistami... 30% Polaków deklaruje się jako 'homofobi" (w rzeczywistości będzie gdzieś koło 40%). Idei tolerancji nie wymyślili homosie.

Nie twierdzę, że ideę tolerancji wymyślili tylko homosie. Fakt, że w Polsce są "najgłośniejszą" grupą, która się jej domaga, nie czyni z nich jej twórców. Tolerancja jako taka, została wymyślona przez wszelkie "uciskane" grupy, domagające się swoich praw i założenie samo w sobie nie jest wcale złe. Problem zaczyna się wtedy, gdy tolerancja wykorzystywana jest jako "broń" przeciwko wolności pozostałych grup. W pierwszym poście pisałem, że to ściema... tak, obecnie to jedna wielka ściema, bowiem nie ma czegoś jak tolerancja ( w jej pierwotnym założeniu). To wygodny termin, który każdy stosuje wedle uznania, a co gorsza posługują się nim zwłaszcza wszelkiej maści dewianci.

Cytat:

Nie czarujmy się - gej i pedał to to samo.

Nie czarujmy się - gej i pedał to nie to samo. Geje istnieli od zawsze i czasem było to mniej, czasem bardziej tolerowane zjawisko - ale nie kuło w oczy aż tak bardzo. Pedał, próbujący na siłę manifestować swoją odrębność i włażący "z buciorami" wszędzie gdzie się da, to dość nowe zjawisko. Nie jestem przeciwnikiem, ani zwolennikiem gejów, ale mieszanie ich z pedalstwem wydaje się być krzywdzące dla tych pierwszych.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 12:14
Zgłoś
EdmundKemper 2013-05-20, 12:39
No to teraz czas na marsz hetero w sprawie naszej dyskryminacji Dlaczego mam płacić więcej skoro jestem hetero?
Zgłoś
~LeweOkoSaurona 2013-05-20, 12:47
Cytat:

Dlaczego mam płacić więcej skoro jestem hetero?

Właśnie dlatego, że jesteś hetero. Przecież mamy tolerancję
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-21, 0:16
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem