Cytat:
Rodzina polskich Romów przejęła kontrolę nad życiem pary Polaków, pracujących przymusowo w Wielkiej Brytanii. Sąd zdecyduje o tym, jaką karę poniosą za swoje czyny.
Według sądu, polskiej parze, którą podstępnie ściągnięto do Londynu, zabrano dokumenty i zmuszano do niewolniczej pracy. Po zmianie w sortowni bananów w Stansted, Polaka wysyłano, żeby zbierał złom. Większość zarobionych pieniędzy oddawał romskiej rodzinie - rzekomo w zamian za zakwaterowanie i wyżywienie.
W czasie, gdy mężczyzny nie było w domu, jego żonę i dzieci przetrzymywano w zamkniętym pokoju. Kobietę wykorzystywano seksualnie, a maluchy bito. Całą trójkę zmuszano też do okradania sklepów i żebrania - donosi "Daily Mail".
- Wszyscy oskarżeni to członkowie pochodzącej z Polski rodziny - zaznaczył prokurator Tim Hunter podczas rozprawy w londyńskim Croydon Crown Court. - Przestępcy używali ich dokumentów do pobierania zasiłków i zaciągania kredytów - dodał Hunter.
Romowie kontrolowali też życie innego Polaka - Roberta W. Mężczyznę bito metalową rurką - czasami do utraty przytomności.
Pewnej nocy jednemu z uwięzionych mężczyzn udało się upić Fabiana G., ukraść jego portfel i dokumenty, dzięki czemu rodzina uciekła do Walii.
Niewolnicza praca polskich obywateli trwała w okresie od stycznia 2009 r. do września 2010 r. Romowie odpowiedzą za przetrzymywanie ludzi w niewoli oraz zmuszanie ich do pracy. Mateusz G. jest ponadto oskarżony za seksualne wykorzystywanie Polki.
Proces jest w toku.
Ja p🤬lę, by Polacy byli niewolnikami cyganów... Jełopy gorsze od bambusów.
źródło: onet
Takie k🤬y to tylko zutylizować !!!
J................s
2014-05-03, 10:57
Kolejne naiwne cebulaczki które pojechały w ciemno...
łykacie wszystko jak młody pelikan
J................S
2014-05-03, 11:46
Andrea napisał/a:
To chyba jakaś rodzina niemot, skoro mogli zbierać złom, albo żebrać to równie dobrze mogli iść na policje i do konsulatu po nowe dokumenty.
Nie rozumiem jak mogli wracać do swoich oprawców. :/
Myślisz, że był puszczany na wolność bez żadnego zabezpieczenia? Pewnie jeśli by coś odj🤬 to by zaj🤬i mu rodzinę.
dth napisał/a:
Postaw sie w sytuacji takiego czlowieka, w obcym kraju, pewnie nie znajacego jezyka.
Jak nie znał języka to tym bardziej c🤬j mu w dupę. Takich w ogóle wpuszczać nie powinni.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Pisz z nazwiskami; Fabian Gówno i Matusz Gówno. Swoją drogą to w dużej mierze właśnie ci "polscy" romowie taką piękną opinię o Polakach za granicą wypracowują. Dla Angola to c🤬j że gównolicy, jak ma paszport RP to znaczy, że Polak. Cyganeria zasiłeczki ciągnie i machloje odstawia a wszystko idzie na nasze konto.
r................p
2014-05-03, 12:33
Jak sie k🤬a nie wie gdzie ma sie jechac to niech dupy z domu nie rusza.. przyjezdzaja takie cwoki i daja sie wykorzystywac. To tylko ich wina. Nie sztuka sie spakowac i pojechac za granice tepe c🤬je :p
Polak polakowi zawsze pomoże... Zwłaszcza za granicą.
Jeden drugiego w łyżce wody utopi. Jeden c🤬j czy to polski cygan, czy rudy, czy polski żydek. To w polskich korzeniach jest.
podpis użytkownika
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
nie ma czegoś takiego jak: polscy romowie
są natomiast: j🤬i cyganie
Rodzina polskich Romów??!!
K🤬a co to za kraj co nie umie walczyć o prawa swoich obywateli? Już mnie k🤬ica ogarnia co chwile czytam o wykorzystywaniu nas gdzie się da, ale nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi rządu. Moim zdaniem jeśli uderza się w polaków za granica, to my musimy uderzyć w obywateli tego kraju u nas. Oko za oko - inaczej nie będą nas szanować...
d................t
2014-05-03, 14:46
Gdzieś ptaszki ćwierkały, że to był Tajger i Kobra.
L................a
2014-05-03, 18:27
Motyw "zabrali mi paszport i nic nie mogę zrobić" to może by przeszedł u nielegala w USA, a i to też nie zawsze. Jaką trzeba być cipą, żeby tak dawać sobą pomiatać? Rozumiem jeszcze fizyczne uwięzienie, jak u Fritzla, ale żeby codziennie wychodzić do "pracy" (mam na myśli żebranie) i nie zgłosić się na policję? Widać, że jesteście narodem niewolników, tylko nie zawsze macie tego świadomość.
Na miejscu tego typa wybiłbym ich we śnie... Jednego po drugim zarżnął jak prosiaka... Co za ciota pozwoliła jeszcze tym śmiecia (k🤬a mej złości nie opiszą słowa...) zgw🤬cić własną kobietę... Ja p🤬lę nie wierzę, że nie miał okazji do wytrzebienia tego robactwa (jeszcze by mu k🤬a medal dali)... Choćby nie wiem jak wielkie sk🤬iele a Polak jak malutki każdy musi iść spać, ale do kibla...
podpis użytkownika
Ola gringo
c................x
2014-05-03, 21:51
Bardzo chętnie poznałbym adres siedziby tych brudasów. Należałoby zebrać odpowiednią grupę emigrantów, dokonać prawidłowego samosądu w myśl zasady oko za oko, ząb za ząb. W ramach odstępstwa gw🤬ty należałoby odpuścić, bo nie należy szerzyć koprofilstwa, natomiast butelki z benzyną oraz solidna broń biała jak najbardziej nadawałaby się do powyższej akcji.