Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
Łopata
Shadows • 2013-10-17, 19:29
Sytuacja z dziś, mianowicie pracuję/robię u wujka w budowlance i przyszło nam odkopać ręcznie fundamenty budynku (brak planów gazu i kanalizacji uniemożliwiające wjazd koparki) żeby je zaizolować i ocieplić. Więc wujek pojechał po niezbędne narzędzia : łopaty, szpadle, kilofy i zaczęła się męczarnia - kopanie w ziemi z kamieniami i korzeniami i po godzinie od dociskania nogą łopaty ona po prostu się złamała (nie był to styl - takie drewniane za co się trzyma ) tak że nie miałem czym robić to siadłem z wujkiem do samochodu i pojechaliśmy ją wymienić . Wchodzimy do sklepu z narzędziami w którym wujek kupił łopatę i on mówi :
(wujek) kupiłem tą łopatę i połamała się na ziemi i kamieniach
(sprzedawczyni) łopata to jest do piachu a nie do ziemi i kamieni
(ja) a baba powinna być w kuchni a nie w sklepie z narzędziami
Wujek się popluł ze śmiechu chociaż chciał to ukryć ( było mu za mnie głupio ) Ale warto było to powiedzieć żeby zobaczyć minę tej krowy

Nie było bo własne, a jak słabe to wyj*bać !
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-17, 21:17 2
Ty kawalarzu ty!
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-17, 21:46
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
skrimek 2013-10-17, 22:05
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
filipsworks 2013-10-18, 0:03 1
Dobrze, że nie wszyscy są upośledzeni tak jak wujek OP'a - wiara w naród odzyskana!
Zgłoś
Zona_Putina 2013-10-18, 0:30 5
Jestem kobietą a odróżniam łopate od szpadla. Sam z siebie debila zrobiłeś.Piwa brak, dziekuje dobranoc.
Zgłoś
Rakol 2013-10-18, 1:08
Zgłoś
InnyName 2013-10-18, 8:33
Zgłoś
TwinCam 2013-10-18, 8:40

Nawet Johnny wie jaka jest różnica między szpadlem, łopatą a szpadlolajzerem!
Zgłoś
furak151 2013-10-18, 9:12 2
Wg cioci wikipedii szpadel jest podzbiorem zbioru łopat, więc chyba autor nie popełnił błędu nazywając szpadel łopatą. Oczywiście przez łopatę (inaczej szuflę) rozumiemy narzędzie do przerzucania, np. węgla, a nie do kopania w ziemi.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-18, 9:55 6
Co nie zmienia faktu, że jak masz w glebie dużo gruzu czy korzeni to nawet najlepszy szpadel złamiesz używając go jako dźwigni. Po drugie, pisał że mieli szpadle i łopaty a kopał i złamał jednak łopatą. Po trzecie mieli też kilof i w takim terenie to jest podstawowe narzędzie. Teraz mały bonusik na rozluźnienie:

Przychodzi facet do sklepu, wyciąga coś z torby i pokazuje sprzedawczyni.
- Ma pani jakieś lepsze wkrętaki, bo moje się ślizgają po tych "śrubkach".
- Panie, ale to są gwoździe. To się młotkiem wbija...
- A ty głupia krowo powinnaś siedzieć w domu, do garów.
Cały sklep rechocze, na zewnątrz tłumy, oklaski. Zaproszenie do tv, prezydenta, audiencja u papieża, przyjęty do mensy. Bohater roku, mistrz ciętej riposty i wysublimowanego humoru.
Zgłoś
dyzio84 2013-10-18, 10:04
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-18, 10:26
Zgłoś
ChomikAdrian 2013-10-18, 11:31
Zgłoś
LaChupacabra 2013-10-18, 11:43
Łopata – narzędzie służące do podnoszenia i przenoszenia materiałów sypkich, takich jak węgiel, gruz, śnieg, piasek, ziemia, a także sypkich produktów spożywczych np. mąki, zboża
Szpadel - rodzaj łopaty, skonstruowany głównie do kopania i przenoszenia ziemi
Tutaj zdjęcie dla Ciebie i Twojego Taty:

Zgłoś
przepon 2013-10-18, 12:07 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem