@Miles87
dowiedz się jak wyglądała sprzedaż TP S.A. z udziałem kulczyka.
@Kaddafi
Wcześniej to się nazywało "Przyszliśmy popełnić Pana samobójstwo".
Teraz "Operacja się udała, ale pacjent zmarł".
Stalin też niektórych starych bolszewików wysłał na operację, która się kończyła śmiercią
konto usunięte
2015-07-29, 15:41
Gdybym był tak bogaty jak on, w ogóle bym nie działał charytatywnie, nikt nie dostałby ode mnie nawet złotówki.
@lagoru
Dobrze wiem co napisałem... Prawda jest taka, że gdyby transformacja została przeprowadzona jak należy, to Polska mogła by być nie za Słowenią i Austrią, ale może nawet zaraz za Niemcami... No właśnie - może i byłaby, takie gdybanie... Nie zwalał bym wszystkiego na Kulczyka, bo to tylko jeden z wielu, po prostu zrobił przekręt na szerszą skalę... Wielu było wałkotoczków w tamtym okresie, i nie mówię nawet o wielkich biznesfrędzlach, ale też zwykłychpanow Mirków i Januszów (nawet nie wiesz, ilu takich mieszka w twoim sąsiedztwie), tylko siedzą cicho, a o ich dokonaniach czasem tylko ktoś wspomni miedzy plotkami... Ale co im teraz zrobisz, co im udowodnisz? Możesz sobie tylko strzępić klawiaturę na internetach, "wrzeszcząc" na tych o których bardziej słychać...
konto usunięte
2015-07-29, 17:04
biznes polega na inteligencji, ale i na sprycie. Nie mieć skrupułów to trzecie...Znalazł się w takich czasach, toteż wykorzystał co było możliwe..Był bardziej cwany od innych..Ale ze śmiercią nie siada się do pokera
@up
Wiedziałem, że Wikipedia kłamie. Ale teraz toś mnie zaskoczył.
Cytat:
W 1988 Jan Kulczyk został oficjalnym dealerem Volkswagena w Polsce. Pierwszym wielkim interesem Kulczyka w III RP była w 1991 roku dostawa samochodów dla policji i UOP. Kierowane przez Andrzeja Milczanowskiego MSW zamówiło bez otwartego przetargu w firmie Kulczyka 3 tysiące samochodów za 150 milionów złotych.