Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
JoSeed 2025-06-18, 14:13 15
Podziwiam opanowanie lekarza
Często się zdarzają takie leniwce, pomimo bodźca nie chce im się oddychać...

Wg skali Apgar w 1 minucie życia dałabym dzieciakowi całe okrągłe 0pkt, czyli wskazanie do reanimacji.

Zgłoś
optymista666 2025-06-18, 14:19 3
Arashi91 napisał/a:

Dziękuję za opinię eksperta. Zawsze dobrze jest przeczytać wyniki najnowszych badań instytutu danych z dupy imienia Ryszarda Petru.

Dziwcko, aż sine z powodu niedotlenienia, więc kilka miliardów neuronów też z pewnością poszło się j🤬. Taka właśnie jest przyczyna dziecięcego porażenia mózgowego - uszkodzona tkana w mózgu.
Musisz mieć na to szczegółowe badania?

Często dla takiego dziecka lepiej jest nie przeżyć niż być uratowanym, ale zostać upośledzonym przygłupem zależnym od bliskich do końca życia.
Zgłoś
osiemplanet 2025-06-18, 14:23 3
Świetny ratownik, opanowany i metodyczny, kto nie ma ma dzieci- nie zrozumie.
Zgłoś
JoSeed 2025-06-18, 14:30 16
optymista666 napisał/a:

Dziwcko, aż sine z powodu niedotlenienia, więc kilka miliardów neuronów też z pewnością poszło się j🤬. Taka właśnie jest przyczyna dziecięcego porażenia mózgowego - uszkodzona tkana w mózgu.
Często dla takiego dziecka lepiej jest nie przeżyć niż być uratowanym, ale zostać upośledzonym przygłupem zależnym od bliskich do końca życia.

Nie zgodzę się owszem, niedotlenienie jest paskudne, natomiast dzieci są cudownymi (dosłownie) ustrojstwami, które podnoszą się, często bez dużych uszczerbków z sytuacji, które dorosłego wysyłają w piach.
Tego się nie przewidzi.
Zgłoś
specjal01 2025-06-18, 14:36 1
Prof_Dr_Wiktor_Traktor napisał/a:

bardziej by cię pewnie interesowało jak by nagrywali skrobanke jakiejś tępej k🤬y.

Takie rzeczy się dzieją na porodówkach we wszystkich szpitalach. Ale skąd mogą to wiedzieć kryptogeje?
Zgłoś
darek1234 2025-06-18, 14:45 5
optymista666 napisał/a:

Kiedyś, gdy będziesz mieć dzieci, to wyplujesz te słowa
Zgłoś
optymista666 2025-06-18, 14:54 3
darek1234 napisał/a:

Kiedyś, gdy będziesz mieć dzieci, to wyplujesz te słowa

A co to ma do rzeczy? Stwierdziłem fakty.

Może to brutalna prawda, ale z powodu znacznego poprawienia przeżywalności niemowląt, znacznie pogorszyła się pul materiału genetycznego.

Life is brutal.
Zgłoś
Arashi91 2025-06-18, 15:30 3
optymista666 napisał/a:

Może być wiele powodów, dla których dziecko jest sine, nie wiemy też ile było niedotlenione i dlaczego. Taka diagnoza jest mniej więcej tyle samo warta co teleporada dla człowieka, któremu urwało rękę. Można, tylko po c🤬j?
Zgłoś
Antoni79 2025-06-18, 15:50 17
Miałem 1 punkt w tej noworodkowej skali. Położna miała wywalone na robotę i gdy miałem się rodzič to jej nie było bo jakiś serial kiczowaty oglądała. Mam dużo znajomych, co mają chore dzieci przez sp🤬olony poród. To jest prawda, że dla wielu lepiej byłoby umrzeć. Byłem przy dwóch porodach żony. 90% kurew tam pracujących nie powinno nawet sprzątać szpitala. Spotkałem sié tam z całkowitym brakiem szacunku i empatii wobec rodzących. Moja mnie prosiła, żebym nie zostawiał jej, bo tylko wtedy traktują ją jak człowieka. Te j🤬e szmaty, niby położne prawie wszystkie zachowują się jak patola. Chamskie wulgarne teksty, jakby wszystkie miały chłopów alkoholików, którzy je nap🤬lają. I raczej wtedy słusznie by robili.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-06-18, 16:00
Już maluchowi współczuję. Całe życie będzie się za nim ciągnęło to niedotlenienie. W c🤬j go czeka komplikacji, ale jeśli starzy rozgarnięci to jakoś to będzie....

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
darek1234 2025-06-18, 16:02 13
optymista666 napisał/a:

A co to ma do rzeczy? Stwierdziłem fakty.
Może to brutalna prawda, ale z powodu znacznego poprawienia przeżywalności niemowląt, znacznie pogorszyła się pul materiału genetycznego.
Life is brutal.

Moja córka urodziła się sina, śluz wyglądał na ciążę mocno przechodzoną. Jest już dorosła i zdrowa jak mało kto i tak było od urodzenia. Tuż po porodzie położne popatrzyły na siebie znacząco, jakby coś wiedziały złego.
Moja na szczęście niedoszła szwagierka urodziła się z wagą 1600 gram, maciupinka. Teraz jest większa od największych, urodziła 3 dzieci, potrafi nie tylko przyozdobić salę na imprezę, ale naprawić drzwi i nosić cegły.
Także, ten, tego... Nie masz dzieci, nie wypowiadaj się, bo to co wyczytasz na Pudelku ma się nijak do rzeczywistości. Jeślibyś jednak chciał działać w dobrym kierunku to zajmij się wpływem syfu w jedzeniu na płodność i zdrowie ludzkie. Dobrym pomysłem jest zapoznanie się ze skutkami stosowania glifosatu. Walcz i się nie poddawaj!
Zgłoś
Bejker 2025-06-18, 17:00
tam, gdzie dzieci rodzić się nie powinni tam niech się juz nie rodzą. W Polsce trzeba młodych Polaków z pokolenia X , tych co budowali co jest teraz
Zgłoś
BRESZKA 2025-06-18, 19:08
Pewnie sam dusi na poczatku zeby filmik zrobić. Czego to ludzie nie zrobia dla wyświetleń. A jak nie wyjdzie to nastepne.
Zgłoś
Miecz 2025-06-18, 20:41 1
Zastanawiam się skąd to zbiorowe rozklejenie się sadoli przy tym filmiku?
Zgłoś
JerryBukoski 2025-06-18, 21:26 6
tacy ludzie idą do nieba. nie my.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie