👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
50 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
endrju1, praktycznie każda projektowana droga ma łuk przystosowany do prędkości projektowej wyższej niż tą która nas ogranicza na drodze.
Dla mnie gościu jest debilem, przepisy się zaostrzyły, to trzeba uważać. I tak mamy bardzo niski taryfikator w porównaniu do innych europejskich krajów.
Dla mnie gościu jest debilem, przepisy się zaostrzyły, to trzeba uważać. I tak mamy bardzo niski taryfikator w porównaniu do innych europejskich krajów.

@up Wszystkie płaczki.
Są dwie opcje:
- albo stosujesz się do przepisów i masz spokój.
- albo się do nich nie stosujesz i zgadzasz się na to, że jak złapie Cię policja, to dostaniesz mandat.
Skoro się nie stosujesz, to nie miej pretensji do policjanta, bo on wykonuje swoje obowiązki i to nie on decyduje o tym, gdzie te znaki są poustawiane. Policjant zapewne też nie kazał Ci jechać szybciej niż znaki wskazują. Jesteście dorosłymi ludźmi, zakładając, że macie prawo jazdy. Bierzcie więc konsekwencje za SWOJE decyzje na klatę, a nie plujecie na wszystko, bo Wam się nie udaje do przepisów stosować.
Są dwie opcje:
- albo stosujesz się do przepisów i masz spokój.
- albo się do nich nie stosujesz i zgadzasz się na to, że jak złapie Cię policja, to dostaniesz mandat.
Skoro się nie stosujesz, to nie miej pretensji do policjanta, bo on wykonuje swoje obowiązki i to nie on decyduje o tym, gdzie te znaki są poustawiane. Policjant zapewne też nie kazał Ci jechać szybciej niż znaki wskazują. Jesteście dorosłymi ludźmi, zakładając, że macie prawo jazdy. Bierzcie więc konsekwencje za SWOJE decyzje na klatę, a nie plujecie na wszystko, bo Wam się nie udaje do przepisów stosować.

w instrukcji jest napisane ze laserówka jest celna do 90m z reki i do 100m z podpórki a on z ręki jebnął 400m ponad..

@marecin43 @MegaAerox Z takiej odległości to można wasze mamy podglądać ...
Ultralyte lti 20-20
Dane techniczne:
* dokładność pomiaru: ?1 km/h
* zakres pomiarowy: od 0 km/h do ok. 320 km/h
* zasięg pomiaru prędkości: 1000 metrów
* zasięg pomiaru odległości: 1000 metrów
* zakres temperatur: -30°C do +60°C
* czas pomiaru prędkości: 0,3 sekundy
* wyjście danych: RS 232
* bezpieczeństwo wzroku: FDA class 1
* wodoszczelny
Ultralyte lti 20-20
Dane techniczne:
* dokładność pomiaru: ?1 km/h
* zakres pomiarowy: od 0 km/h do ok. 320 km/h
* zasięg pomiaru prędkości: 1000 metrów
* zasięg pomiaru odległości: 1000 metrów
* zakres temperatur: -30°C do +60°C
* czas pomiaru prędkości: 0,3 sekundy
* wyjście danych: RS 232
* bezpieczeństwo wzroku: FDA class 1
* wodoszczelny
@Dobryja to że według specyfikacji działa na odległość 1000m nie znaczy, że z takiej odległości możliwe jest badanie prędkości.
Celność taki laserowy miernik ma podobną do pistoletu - powyżej 100 m nie ma szans na celne utrafienie bez doczepianej kolby i/lub podparcia.
Ogólnie to na tekst policjanta, zę ustrzelił mnie z >400 m zapytałbym się go, gdzie przeszedł przeszkolenie snajperskie.
A i ustawodawca przypadkiem nie kazał robić pomiarów prędkości na którym widać jest badany pojazd?
Celność taki laserowy miernik ma podobną do pistoletu - powyżej 100 m nie ma szans na celne utrafienie bez doczepianej kolby i/lub podparcia.
Ogólnie to na tekst policjanta, zę ustrzelił mnie z >400 m zapytałbym się go, gdzie przeszedł przeszkolenie snajperskie.
A i ustawodawca przypadkiem nie kazał robić pomiarów prędkości na którym widać jest badany pojazd?
Bambi~ napisał/a:
na powyższym filmie widać wyraźnie pas dojazdowy do drogi głównej i jak stamtąd wyjeżdżają inne auta 50-60 km/h to logicznym jest, aby na głównej drodze na odcinku łączenia była prędkość podobna. Czy to jest takie trudne do pojęcia?
Co ty pitolisz. Jak już sobie kupisz kiedyś auto, to przejedź się na autostradę (pasów ruchu tyle samo, co u gościa na filmiku) i zobacz, jak wyglądają dojazdówki i czy na autostradzie są z ich powodu ograniczenia np. do 70, bo akurat tyle ma dojeżdżające auto... Czy to jest takie trudne do pojęcia?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie