Główna Poczekalnia (3) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:38
Marketing spożywczy
konto usunięte • 2014-06-27, 10:19
Niby nic odkrywczego, jednak nie wszyscy chyba mają świadomość tych prostych zabiegów,
stosowanych przez wielkie koncerny, aby tylko wepchnąć nam swoje super wymuskane produkty...

Źródło
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-06-27, 10:36 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 11:11 2
na mnie reklamy nie działają
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 11:14 4
Takie wnioski można wyciągnąć po obejrzeniu reklam danych produktów i porównaniu ich ze stanem rzeczywistym kupionej rzeczy. Nie trzeba w dupę uprzejmej pani udającej, że się zajmuje marketingiem i akurat w przypływie dobrej woli zechciała pouczać idiotów. Marketingowiec by tak nie zrobił tylko by doił dalej naiwniaków. T wbrew jego interesowi uświadamiać ludzi jak bardzo są dymani, i że tego nawet nie czują.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 11:18 24
Wow amerykę odkryła... To tylko dowodzi jak tępym narodem są Anglicy i reszta z zachodu, wielki szok i zdziwienie... Powszechnie wiadomo że marketing dźwignią handlu. A amerykanie pewnie myślą że farma drobiu wygląda jak ze starej piosenki o farmerze McDonaldzie
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 14:31 6
nie ma czegoś takiego jak "reklama na mnie nie działa" też tak mówiłem, w sumie robiłęm w marketingu i prace pisałem na ten temat no i nawet analize rynku robiłem pod dany produkt. Ostatnio się dziwiłem dlaczego wziąłem rodzynki w czekoladzie pewnej firmy a nie firmy własnej tesco...a były o 1 zł tańsze...no i zauważyłem jak wychodziłem wielką reklamę, w której było fajny slang słowny. Pewnie podświadomie mój mózg to zauważył i jak miałem ochote tak czy siak na rodzynki w czekoladzie to wziąłem tej fimry anie innej a było z 6 różnych obok siebie. Jak obejrzycie reklame i nawet was nie zainteresuje ale bedzie miała pozytywny wydźwięk to możecie być nawet nie świadomi ze wybieracie produkt tej firmy dzieki reklamie obejrzanej 2 dni temu lub co najlepsze produkt wam smakuje lepiej właśnie dzieki dobrej reklamie(endorfiny i inne typu neurotyczno-genetyczne sprawy) .
Na was mogą nie działać reklamy typu w biedronce "tak tylko - parówka za 2 zł" tak tylko w biedronce to narzędzie marketingowe do zwrócenia uwagi na ten produkt a tak na prawdę nie jest to żadna promocja ceny itp. Kiedyś też zastanawiałem się między PKO a WBK i co wziąłem WBK bo reklama chuck norrisa mnie przekonała chociaż on kredyt promował to bardziej image firmy m się spodobał...ale tak czy siak wziąłem też od uwagę oferty obydwóch instytucji...a ile osób tego nie zrobiło.
Zgłoś
wojniz2 2014-06-27, 15:57 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 16:19 3
Teraz jest jeszcze 4 tajna broń: Pisanie "EKO", "Ekologiczny", "Light", "Diet", etc. na opakowaniach
Zgłoś
Meril 2014-06-27, 21:56 8
No ja piernicze... tyle oglądania by okazało się ze to jakaś wegetariańska propagagnda :/ super :/
Zgłoś
Devorious 2014-06-27, 22:35 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 22:40
ot zwykla pogon za zyskiem, byle opchnac frajerowi syf. nic nowego
Zgłoś
Echis 2014-06-27, 22:43 1
Taka żona...
Zgłoś
konto usunięte 2014-06-27, 22:58
Zgłoś
____ 2014-06-27, 22:58 1
Tylko jedna osoba dostrzegła że to była wegetariańska propaganda, łyknęliście ją jako film o marketingu bez zastanowienia...Korwin miał rację z demokracją
Zgłoś
TarczaKowadło 2014-06-27, 23:03
link do youtube prosz...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem