👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:46

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

moze czas najwyzszy [patrzec w przyszlosc, a nie za siebie rozpatrujac slabosc tego kraiku nad wisla>

Z tego co napisales, jest to symbol takiego ciecia Europy, ktory przy swojej budce zatrzymuje nieproszonych gosci. Polska to o wiele wiecej niz ciagla walka z przewazajacymi silami wroga. Znamiennym jest rowniez to, ze to nas napadali a nie my ich. Z twoim wojacko-nacjonalistycznym podejsciem Polska zawsze bedzie skaba, zawsze bedzie cieciem Europy.
I nie strasz mnie wuja wyrokiami, bo gowno zrobisz.
I nie strasz mnie wuja wyrokiami, bo gowno zrobisz.

gordonviet napisał/a:
Po 1920 Polska rosla w sile?
po przewrocie majowym w 26, przez 13 lat sanacja zrobiła bardzo dużo. większość krajów europy była zdobywana w 2 dni przez same niemcy. my broniliśmy przed atakiem z 2 stron przez grubo ponad miesiąc. gówno wiesz o historii. sam hitler się przeliczył bo to miał blitzkrieg w tydzień.

Ale dalej zrobila za malo. Wiekszosc krajow w Eurpie po prostu sie poddala. Malo to honorowe, ale wysoce pragmatyczne, bo straty mieli minimalne.
Gowno wiem o histori bo? Bo nie uznaje slepego heroizmu i wskazuje ciag przyczynowo-skutkowy losow Polski w okresie okolowojennym?
Gowno wiem o histori bo? Bo nie uznaje slepego heroizmu i wskazuje ciag przyczynowo-skutkowy losow Polski w okresie okolowojennym?

Poza tym, ze rzucasz inwektywami na lewo i na prawo, nie piszesz nic majacego jakikolwiek sens. Ja wiem, ze myslenie to pieta ahillesowa narodowcow, ale trzeba sie w koncu przemoc. Zakonczmy na tym te bezsensowna dyskusje, bo widze, ze poza pieniacznymi haslami nic madrego nam nie przekazesz.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie