To może zrobimy zrzutę i wypożyczymy tą drukarkę za 8000$ a następnie wydrukowanego w 3D h🤬ja załadujemy rudemu przy korycie. Co na to sadolowa brać?
A tak przy okazji to oni wykonują tylko szkielet broni na tych filmikach(tak w oryginale są produkowane glocki, nowe walthery i cz - szkielet z wysokowytrzymałych tworzyw a zamek i lufa stalowe) a jeśli chodzi o wykonanie lufy to sory k🤬a ale ja nie wierzę(w szczególności z abs-u, chyba że to ma po prostu wystrzelić a nie być powtarzalne) Myślę, że każdy kto ma jakąkolwiek wiedzę o ciśnieniach panujących podczas wystrzału w komorze nabojowej zrozumieją moje obiekcje.
A to p🤬lenie: "drukują części broni" to chyba pod publikę bo magazynek to na alle można kupić a bez lufy i zamka to h🤬j nie broń jest.
A tak przy okazji to oni wykonują tylko szkielet broni na tych filmikach(tak w oryginale są produkowane glocki, nowe walthery i cz - szkielet z wysokowytrzymałych tworzyw a zamek i lufa stalowe) a jeśli chodzi o wykonanie lufy to sory k🤬a ale ja nie wierzę(w szczególności z abs-u, chyba że to ma po prostu wystrzelić a nie być powtarzalne) Myślę, że każdy kto ma jakąkolwiek wiedzę o ciśnieniach panujących podczas wystrzału w komorze nabojowej zrozumieją moje obiekcje.
A to p🤬lenie: "drukują części broni" to chyba pod publikę bo magazynek to na alle można kupić a bez lufy i zamka to h🤬j nie broń jest.
... Przynajmniej ten kadr z filmu ciekawy.
A drukarka - niegłupia
A drukarka - niegłupia

podpis użytkownika
joł

wietnamiec napisał/a:
film to "Na linii ognia"
dzięki
wiesz jak może wypędzić mole z mieszkania bo mi się zalęgły ?
konkretna sprawa ! Gdzie Kupie Taka Drukarke ? Mam Kilku osłow do odj🤬iaa

k🤬a, już wkrótce wszyscy będziemy mieli przej🤬e przez te plastikowe pistoleciki

Pan Max Kolonko zwraca uwagę na istotne problemy ale robi to w dziwny sposób. Opowiada z takim przejęciem jakby mówił o własnych dzieciach, dodatkowo w prawie każdym filmiku przeinacza fakty, nadinterpretuje i manipuluje widzem. 167 stopni fahrenheita to ok 75 stopni Celcjusza a zwykły karabin rozgrzewa się do dużo większych temperatur przy ogniu ciągłym. Nie wspominając o wytrzymałości na przeciążenia w komorze przy tej temperaturze.
Jeśli ktoś zna się na rzeczy to złoży działający pistolet kilku strzałowy bez drukarki 3d. Bez wiedzy nic nie zrobi nawet posiadając części. W najlepszym wypadku składak urwie majsterkowiczowi łapę. W Czeczenii już wiele lat temu ludzie zabijali się pistoletami zrobionymi ze złomu bez drukarki 3d i bez rusznikarzy.
Jeśli ktoś zna się na rzeczy to złoży działający pistolet kilku strzałowy bez drukarki 3d. Bez wiedzy nic nie zrobi nawet posiadając części. W najlepszym wypadku składak urwie majsterkowiczowi łapę. W Czeczenii już wiele lat temu ludzie zabijali się pistoletami zrobionymi ze złomu bez drukarki 3d i bez rusznikarzy.
"ile czasu potrzeba żeby powstały powszechnie dostępne drukarki w metalu" - tak zwane frezarki numeryczne?
Drukarka daje raczej większe możliwości, niż frezarka ze względu na możliwość zrobienia skomplikowanych struktur np. wewnątrz bloku metalu...
podpis użytkownika
Dziewczynki zapraszam na pw

Wypożyczenie tokarki kosztuje pewnie tyle samo a dzięki niej można zrobić prawdziwą broń, jakoś nie słyszałem żeby policja zatrzymała tokarza, który miał własnoręcznie zrobiony arsenał w domu.

Istnieją już pierwsze technologie druku 3D w metalu. Nie są doskonałe, ale szybko się rozwijają - rower z metalu wydrukowany w 3D, można googlować.
Technika druku 3D jest niesamowicie podniecająca. Przy dosyć wysokim poziomie technologicznym, jesteśmy w stanie wydrukować wszystko - od klocków lego, po kompletne silniki.
Eliminujemy w ten sposób ponad 90% tego, co robi się dzisiaj w fabrykach - obrubka skrawaniem itd. Otrzymujemy nowe możliwości projektowania - jak np. ustawianie różnych gęstości w różnych miejscach elementu. Możemy tworzyć lżejsze narzędzia czy części poprzez pozbycie się zbędnego wypełnienia.
Dochodzi do tego, że mało ogarnięty w technice amator z mizerną znajomością CADa jest w stanie realizować szalone projekty - od prostych zabawek po złożenia typu silnik odrzutowy albo może nawet procesor w indywidualnym procesie produkcyjnym.
Aż mi stanął...
Technika druku 3D jest niesamowicie podniecająca. Przy dosyć wysokim poziomie technologicznym, jesteśmy w stanie wydrukować wszystko - od klocków lego, po kompletne silniki.
Eliminujemy w ten sposób ponad 90% tego, co robi się dzisiaj w fabrykach - obrubka skrawaniem itd. Otrzymujemy nowe możliwości projektowania - jak np. ustawianie różnych gęstości w różnych miejscach elementu. Możemy tworzyć lżejsze narzędzia czy części poprzez pozbycie się zbędnego wypełnienia.
Dochodzi do tego, że mało ogarnięty w technice amator z mizerną znajomością CADa jest w stanie realizować szalone projekty - od prostych zabawek po złożenia typu silnik odrzutowy albo może nawet procesor w indywidualnym procesie produkcyjnym.
Aż mi stanął...
KMD napisał/a:
Ja bym sobie kupił taką drukarkę.
Wydrukował bym na niej części do tej drukarki i złożył drugą drukarkę. Potem na obu bym drukował części itd. (...)
Drukarki Airwolf3D "same siebie" produkują.

KMD napisał/a:
Kiedy bym miał kilkaset takich drukarek, drukowałbym karabiny i sprzedał Korei płn., która za ich pomocą podbiła by Chiny i zajęła ich arsenał, co wywołało by wojnę atomową na świecie i jego zagładę.
Do wytwarzania broni lepiej się nada EOSINT M 280, kosztuje 680.000$, ale w tej branży szybko Ci się zwróci.
Prototypy proszę testować na Wiejskiej.
podpis użytkownika
zrzutka.pl/ffm2du
Spoko spoko, drukarki ludzi z pracy nie wygryzą bo
po 1 ktoś będzie musiał je masowo produkować
po 2 będą takiej jakości, że co 2 lata będzie trzeba iść kupić nową
po 3 mamy miliardy ludzi na ziemi którzy mają problem zarobić na żarcie i dach nad głową zatem nawet biorąc pod uwagę stopniowy awans społeczny to nie prędko zaczną potrzebować drukarek 3D
Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
po 1 ktoś będzie musiał je masowo produkować
po 2 będą takiej jakości, że co 2 lata będzie trzeba iść kupić nową

po 3 mamy miliardy ludzi na ziemi którzy mają problem zarobić na żarcie i dach nad głową zatem nawet biorąc pod uwagę stopniowy awans społeczny to nie prędko zaczną potrzebować drukarek 3D
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.

Maksio!!! drukarka kosztowala $8000 a nie wypozyczyli ja za $8000