👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

zablena
Jeśli chcesz takiego wyrównanego pojedynku, to Mercowi też dodaj tak, żeby miał taki sam stosunek km na 1 kg co ten motocykl
I jeśli coś porównujesz to nie patrz tylko na konie, rodzaj silnika i ilość turbo, bo do każdego pojedynku dochodzi moment obrotowy, masa, stosunek km na 1 kg itd.
Jeśli chcesz takiego wyrównanego pojedynku, to Mercowi też dodaj tak, żeby miał taki sam stosunek km na 1 kg co ten motocykl

Wiem, że to ma poniżej 3 sekund do 100 - Koenigsegg CCXR Edition, SSC Ultimate Aero TT, Mclaren F1 z 98 miał 3,2 więc też nie dużo, Saleen S7 Twin-Turbo
W dodatku co ty porównujesz? 150 czy tam 200 kg i 300-500 km do 2 ton? daj temu mercowi z 10x więcej koni, żeby równy stosunek mocy do wagi był...
Jest też Caterham 7 CSR, który ma 260km i rozpędza się do 100 w 3,1-3,2 sekundy, wsadź do niego turbo i nitro jak do swojej hayabusy
Waga 500-600kg
edit. Jeszcze znalazłem inne 4 kółka Ariel Atom 2,3-2,4 sekundy do 100, Bugatti Veyron 16.4 Super Sport też 2,4, Venom GT albo z bardziej dostępnych samochodów Nissan GT-R R35, którego nowa wersja w 2014 roku ma mieć 2,7 do setki. Jest jeszcze dopuszczone do ruchu LaFerrari 2,7-2,8

W dodatku co ty porównujesz? 150 czy tam 200 kg i 300-500 km do 2 ton? daj temu mercowi z 10x więcej koni, żeby równy stosunek mocy do wagi był...
Jest też Caterham 7 CSR, który ma 260km i rozpędza się do 100 w 3,1-3,2 sekundy, wsadź do niego turbo i nitro jak do swojej hayabusy

edit. Jeszcze znalazłem inne 4 kółka Ariel Atom 2,3-2,4 sekundy do 100, Bugatti Veyron 16.4 Super Sport też 2,4, Venom GT albo z bardziej dostępnych samochodów Nissan GT-R R35, którego nowa wersja w 2014 roku ma mieć 2,7 do setki. Jest jeszcze dopuszczone do ruchu LaFerrari 2,7-2,8

Jaki jest sens wypowiedzi osób, które mówią, że w mercedesie wygodnie, słucha się muzyki itd. jak nigdy nie jeździły większym motorem jak skuter (którego znaczenie jako motoru mocno nadszarpnałem bo sam uważam go za powiększony rower)?

Mylisz się, żyjemy w dziurze zwanej Polską
Najbardziej realnym samochodem, który można przygotować pod wszystkie wyścigi jest Supra z 2jz pod maską
nasze golfy vr6 = 1.6 a m3 e36 = 1.8is
Z motocyklów chciałbym tylko i wyłącznie CRF-450 albo DR jakąś
Ścigacze mnie nie jarają. Miałem podać to podałem i auta te wychodzą fabrycznie, są drogie i za taki 1 samochód bym się ustawił na chociażby połowę życia, a jak z głową to i dla dzieci by jeszcze zostało. Moim zdaniem w ogóle porównania w kwestii samochód i motocykl nie powinny mieć miejsca, bo jak można porównać 400 koni i 200 kg wagi z 700 koni i 2 tony wagi?

LordJamaican napisał/a:
OgarStaryx2 trochę racji masz
![]()
Zajebiście się to ogląda! Nie jestem fanem motocykli, wolę samochody, ale trzeba przyznać, że ludzie z tego filmu są niesamowici. Tutaj jeden błąd kosztuje ich życie lub kalectwo. Na filmiku jeździli po torach zrobionych z normalnych dróg - jeden błąd i spotkanie z drzewem, domem, latarnią. Prawdziwy kunszt w opanowaniu maszyny i niesamowita finezja. Sport dla prawdziwych pojebów z pasją, którzy tym żyją na całego! Rozumiem ich, gdyż sam wiem co to znaczy. Ogromny szacunek dla nich.
Aż idę obejrzeć to jeszcze raz

szklanka napisał/a:
apropo kamienia, przy 300 wystarczyłby niefortunnie wpadający w koło taki wielkości kapsla od piwa
![]()
Bajeczka przekazywana ustnie od pokoleń przez polskich specjalistów od wszystkiego.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie