W piątek 20 sierpnia, punktualnie o 16.00 Piotr Ikonowicz z Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej zadzwonił domofonem do domu prezydenta Nowej Soli Wadima Tyszkiewicza. Miało to związek z zakładem, do jakiego doszło między dwoma panami. Chodziło o skoszenie trawnika w domu W. Tyszkiewicza i uregulowanie za otrzymaną za to zapłatę, jednego czynszu lokatora domu socjalnego w Nowej Soli. Zanim doszło do koszenia, obaj panowie zażarcie dyskutowali ze sobą przy wejściu do posesji prezydenta. A na początek W. Tyszkiewicz powitał P. Ikonowicza słowami : ,,Błazna nie zapraszałem, bo gdybym chciał zaprosić błazna, to bym zaprosił kabaret. Pan chce być od zieleni, czy chce Pan robić kabaret?"
Znalazłem na youtubie. Film z 2010
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-07, 22:23
Naprawdę godny prezydent, przede wszystkim elokwentny, bardzo dobrze wybrnął z całej sytuacji (rzeczywiście kabaretu), ponieważ zna się na rzeczy. Wypowiedź tamtego gościa była po prostu żałosna. Nic dodać nic ująć, zimne piwo dla prezydenta.
konto usunięte
2013-05-07, 22:26
9 zł to wyśmiewana składka przez człowieka , który nigdy w życiu nic nie osiągnął
Ta czerwona morda nie odróżnia nawet czynszu od mediów.
konto usunięte
2013-05-07, 22:29
Spoko ten prezydent, można by iść z nim na piwo
10:28 idealne podsumowanie o co tak naprawde tej czerwonej mordzie chodzi. DAJ, DAJ, DAJ, DAJ MI SWOJE PIENIADZE.
konto usunięte
2013-05-07, 22:35
kurde a ja jako student za 5zl na godzine robiłem w 2010 roku .....
wiedzial bym ze w Nowej Soli tyle płacą to miał bym pole do negocjowania

.
BTW.
Prezydent oczywiście wywiązał się z umowy, mowił ze za miesiąc dla jednej osoby czynsz wynosci 1zl / m^2 , czyli jak policzyl szybko 15zl dla tego gostka. Czyli jemu jednemu dał zarobić na czynsz

.
Btw2 ... 15m^2 ... hmm troche mało jak na mieszkanie, moze jednak warto by sie przetargowi przyjrzec

.
konto usunięte
2013-05-07, 22:44
Odnośnie elokwencji Ikonowicza :
konto usunięte
2013-05-07, 22:53
kaer
2013-05-07, 23:03
konto usunięte
2013-05-07, 23:12
konto usunięte
2013-05-07, 23:16
"opiekujemy się słabszymi"
Słabszymi - czyli tymi, których jedyną formą pozyskiwania funduszy na utrzymanie jest obleganie mopsów i wyszarpywanie wszelkich zasiłków, bo on ma 25 lat, młody, silny, ale do pracy nie pójdzie, bo nie ma dla niego, bo męczące, bo lepiej z kumplami pod sklepem pić wiśniówkę i biadolić jaki to chory kraj.
Mhmm, facet nie będzie zachęcał do pracy nierobów, bo "bogaci" za mało płacą. Przecież za dwie godziny koszenia trawnika każdy uczciwie pracujący utrzyma się przez miesiąc. Seems legit.
konto usunięte
2013-05-07, 23:17
Ikonowicza można lubić albo nie, ale prawda jest taka, że gdy ten dzisiejszy "przedsiębiorca" w latach 80 podbijał czerwoną legitymację PZPR, Ikonowicz siedział w więzieniu za walkę z komuną.
Bawcie się dalej ślepe prawaki.