👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
10 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

jedyna rzecz jaką zrobiłem przed maturą to obejrzenie tego filmiku

Szkoda że Mieczysław rzadko wrzuca filmy, ale jak już coś uda mu się nagrać to można to oglądać po kilka razy i za każdym razem mam ubaw po pachy... "Prostytutki","Powrót Wabiszczura". Kto chodź raz sę nie zaśmiał niech pierwszy rzuci kamień!
*poprawiłem
*poprawiłem

K3NNY napisał/a:
Nie no dla mnie to debil... Nie widzę w tym nic śmiesznego, to jest nasze dziedzictwo...

Napiszę coś, żeby moderator nie musiał mnie dyscyplinować - ale ogólnie ten piktogram opisuje doskonale listę lektur.
Pan Tadeusz, Przedwiośnie, Lalka, Dziady, Zbrodnia i kara,Król Edyp,Dżuma
te lektury są naprawde ciekawe a co do pozostałych to mam mieszane odczucia
te lektury są naprawde ciekawe a co do pozostałych to mam mieszane odczucia
Nic tak skutecznie nie zniecheca do czytania jak szkola. Ludziom lubiacym czytac polecam trylogie gajańską Varleya, "hyperion" Simmonsa( wszystkie 4 tomy, chociaz pierwsze 2 wystarczą), wszystko Pratchetta, "Achaję" Ziemiańskiego, "Ślepowidzenie" Wattsa i ogolnie szeroko pojete s-f. Najlepszy gatunek literatury, abowiem zawiera w sobie wszystkie pozostale gatunki literackie. Jestem ekspertem, gdyz sam prawie pol ksiazki napisalem

pajonk
Prawdą jest, że najgorszą rzecz jaką można uczynić książce, to zrobić z niej lekturę.
Najgorszą rzeczą jaką można zrobić, to wprowadzić przymus szkolnictwa i narzucać półgłówkom czytanie czegokolwiek ambitniejszego niż nalepki na butelce po piwie. Potem człowiek się denerwuje czytając ich wypowiedzi jaki to ,,Pan Tadeusz'' jest nudny i w ogóle powinien być wycofany z listy lektur...
Prawdą jest, że najgorszą rzecz jaką można uczynić książce, to zrobić z niej lekturę.
Najgorszą rzeczą jaką można zrobić, to wprowadzić przymus szkolnictwa i narzucać półgłówkom czytanie czegokolwiek ambitniejszego niż nalepki na butelce po piwie. Potem człowiek się denerwuje czytając ich wypowiedzi jaki to ,,Pan Tadeusz'' jest nudny i w ogóle powinien być wycofany z listy lektur...

Pan Tadeusz i Dziady to akurat syf, tak jak cały romantyzm.
Wie ktoś co to za nutka jest na końcu (wiem że to Gospel po głosie ale nie mogę znaleźć).

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie