👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Będzie zajebista anegdotka do opowiadania w czasie rodzinnych spotkań

Drzwi nie dokładnie zamknięte albo młody sam chwycił za klamkę, dobrze że to był taki wolny zakręt w innym mogło by już dzieciaka nie być.
Złotowa jest na dobrej drodze do stracenia licencji, dzieciak ani nie miał pasów ani zapewne fotelika/podkładki

Po to w tylnich drzwiach jest przesówka do odłączania zamka od środka

W Chinach gówniaka przejechał by bus.
Taksówki i autobusy
Przepisy są w tej kwestii jednoznaczne: w licencjonowanej taksówce i w autobusach dziecko, które z racji wzrostu i wagi powinno być przewożone w specjalnym foteliku, może w zgodzie z prawempodróżować bez niego. Przepisy nie mówią nawet nic o konieczności użycia prostej podstawki.
mygyry napisał/a:
Złotowa jest na dobrej drodze do stracenia licencji, dzieciak ani nie miał pasów ani zapewne fotelika/podkładki
Taksówki i autobusy
Przepisy są w tej kwestii jednoznaczne: w licencjonowanej taksówce i w autobusach dziecko, które z racji wzrostu i wagi powinno być przewożone w specjalnym foteliku, może w zgodzie z prawempodróżować bez niego. Przepisy nie mówią nawet nic o konieczności użycia prostej podstawki.
TRQPL napisał/a:
Taksówki i autobusy
Przepisy są w tej kwestii jednoznaczne: w licencjonowanej taksówce i w autobusach dziecko, które z racji wzrostu i wagi powinno być przewożone w specjalnym foteliku, może w zgodzie z prawem podróżować bez niego. Przepisy nie mówią nawet nic o konieczności użycia prostej podstawki.
Generalnie w autobusie ciężko z fotelikiem. Ani to wygodne, ani przystosowane do montażu fotelika(szczególnie autobusy miejskie i podmiejskie) a co za tym idzie nie jest wcale bezpieczniej niż bez niego.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie